| Rododendron | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Rododendron Vin Aug 12, 2011 1:30 pm | |
| Din clasa acestui arbust (caci, este un mic arbust, nu-i asa ), am si eu 2 buc. in gradina personala. Desi am citit mult despre el, n-am prea putut respecta intocmai conditiile de care are nevoie, dar m-am incapatanat sa-i vreau. Asa ca, l-am vrut pe asta variegat [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]si, m-a mai cadorisit Vernil cu altul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]I-am plantat asa cum aflasem, in pamant special de rodo sau de conifere, le-am gasit locatii mai la umbra, dar n-am captusit groapa de plantare cu scanduri pe partile laterale cum ne-a invatat Tink. Acum, nu stiu daca din cauza asta rodo variegat a pierdut cateva crengi inca de anul trecut cand l-am plantat , si nici daca rodo de la Vernil a suferit cu intarziere din acelasi motiv, ca s-a gasit sa se usuce pe jumatate dupa ce in primavara a inflorit superb. Mentionez ca i-am udat mereu cu apa de ploaie, iar cand n-am avut am folosit apa de fantana cu otet. Ce-i drept, mai udam uneori si cu apa fara otet. Daca voi mai stiti alte secrete, va rog, varsati tot ce stiti | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Rododendron Vin Aug 12, 2011 7:51 pm | |
| pene dar ala de este inainte de rododendron nu este azalee? si iarna traiesc afara? | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Rododendron Vin Aug 12, 2011 9:11 pm | |
| Pene, zi merci ca te-ai bucurat inca un an de florile rhododendronului, al meu a murit instant, zici ca l-a mancat pisica intr-o noapte. Au ramas doar ramurile. In schimb, toate azaleele plantate direct in pamantul gradinii cresc si cresc si cresc. Probabil ca atunci cand vor inceta cresterea, vor inflori. Ma gandesc sa le bucur si pe ele cu ceva zeama de gainat, poate isi amintesc sa faca si flori. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Rododendron Lun Aug 15, 2011 12:09 pm | |
| Nu, Gabriela, ambii arbusti sunt rododendron si ambii au trecut, deja, o iarna afara. Ceva, insa, nu le place fiindca, ambilor li s-au uscat crengute dupa ce facusera si boboci pe ele, iar cel care nu e variegat, a ramas doar jumatate din el. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Rododendron Lun Sept 12, 2011 12:15 pm | |
| Daca-mi permiteti ,citisem undeva ca doua lucruri strica, rododendronii,apa prea putina si apa prea multa! De asemeni,apa trebuie sa aibe mereu temperatura in concordanta cu a solului vara,iar in restul timpului,cateva grade bune,in plus... | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Rododendron Mar Sept 13, 2011 3:58 pm | |
| Şi în plus, apa de udat trebuie să fie de ploaie sau apă obişnuită în care se pune puţin oţet. Adevărul e că am udat rodo şi cu apă rece de la cişmea şi, uneori, i-am mai lăsdati însetaţi. | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Rododendron Mier Sept 14, 2011 7:45 am | |
| oare n-ar trebui sa-i pulverizezi cu apa pe frunze din cand in cand asa ca pe azalee , gardenie , cercelusi... vad ac la plantele mele de le-am enumerat le place | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Rododendron Mier Sept 14, 2011 6:27 pm | |
| La rhododendron nu se pot uda frunzele, se pateaza si in timp se usuca. Eu m-am linistit, nu mai cumpar rhodo, sunt frumosi dar nu rezista la mine. Din exemplarul de acum 3 ani au mai ramas 4 tije, cu cateva frunze amarate in varf ... Sa le traiasca si sa le infloreasca celor care au rhodo, eu renunt la el. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Rododendron Vin Oct 14, 2011 5:43 pm | |
| Copilasi de aia va zisesem de scandurele Ii faci propria lui curte si cand se taseaza pamantul mai pui un sac de turba La mine le merge bine Asta nu inseamna ca din cand in cand nu mai pierd si eu o creanga sau chiar cate unul mai mic si pricajit Vernil la tine la umbra ar trebui sa le mearga bine,probabil ca aerul fierbinte de vara e de vina S-ar mai purtea sa fie si o alta cauza,ventilatia Le place sa aiba aer,sa fie ventilati(le trebe ,domle aer conditionat) La mine au boboci mari acum Bobocii pt la primavara probabil Pene eu ii ud cu furtunul,cu apa din put si le fac si dus la frunze si la rodo si la azaleele de gradina si n-au chitait nika E drept ca toti rodo mei sunt la umbra,chiar deasa,nu-i opareste soarele niciodata Am pus o singura data anul asta ingrasamant granular Dar in fiecare toamna si primavara ma cocosez sa-i inzestrez cu cativa saci cu pamant special pt rodo sau pamant pt conifere( asta nu le prieste asa de bine ca cel special pt ei) | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Rododendron Vin Oct 14, 2011 5:45 pm | |
| O sa radeti dar toatre gutuile stricate le pun in groapa in care tin vara azaleele,gardeniilesi cameliile Primavara golesc groapa si completez la rodo Pt plantele de casa pun pamant nou Rodo ce pare ca sunt fani ai gutuilor transformate | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Rododendron Mier Oct 09, 2013 7:13 am | |
| - doinabacau a scris:
- Daca-mi permiteti ,citisem undeva ca doua lucruri strica rododendronii,apa prea putina si apa prea multa! De asemeni,apa trebuie sa aibe mereu temperatura in concordanta cu a solului vara,iar in restul timpului,cateva grade bune,in plus...
| |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Rododendron Mier Oct 09, 2013 7:22 am | |
| Scuze,voiam sa spun ca eu ud majoritatea plantelor cu apa de ploaie,mai putin leandrii,carora le place calcarul. Aducem de la tara,in bidoane, sute de litri. Rododendronul meu e la umbra unui cires si primeste soare dimineata si spre seara si il ud cu apa de ploaie sau din cea de la fantana,ramasa in galeata,saptamani,pana revenim acolo,in care adaug un pic de otet. La primavara o sa adug turba,in jurul lui,iar daca tot nu infloreste,o sa-l ignor. | |
|
| |
Misha
Numarul mesajelor : 1 Localizare : Oradea Joburi/Distractii : gradinarit, natura Stare de spirit : pozitiva Data de inscriere : 29/11/2014
| Subiect: Re: Rododendron Sam Noi 29, 2014 4:39 pm | |
| Salut! Si eu am un rododendron pe care il iubesc foarte mult. Anul acesta a inflorit foarte frumos. De cate ori ma duc la munte ii aduc ace de pin putrezite si ii pun la radacina, tocmai pentru a ajuta solul sa devina mai acid - la mine este alcalin. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Rododendron Lun Dec 01, 2014 1:28 pm | |
| Bine ai venit la noi Misha! Inteleg ca este afara in gradina Copacelul tau. Daca stii mai multe despre el ne poti povesti. Cum il ingrijesti, poate ai si poze. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Rododendron Mar Dec 16, 2014 12:33 pm | |
| Eu nu mai am rododendron Ultimul "mohican" a murit asta primavara. Se pare ca pamantul din gradina mea nu se preteaza la acest minunat arbust. Am auzit ca ar exista unii rododendroni, altoiti pe nu stiu ce , carora le place si pamantul mai calcaros. Daca stiti ceva in acest sens, luminati-ma si pe mine | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Rododendron | |
| |
|
| |
| Rododendron | |
|