Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Rododendron

In jos 
+3
Vernil
gabriela60
penelopa
7 participanți
AutorMesaj
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

Rododendron Empty
MesajSubiect: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeVin Aug 12, 2011 1:30 pm

Din clasa acestui arbust (caci, este un mic arbust, nu-i asa Twisted Evil ), am si eu 2 buc. in gradina personala.
Desi am citit mult despre el, n-am prea putut respecta intocmai conditiile de care are nevoie, dar m-am incapatanat sa-i vreau.
Asa ca, l-am vrut pe asta variegat
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si, m-a mai cadorisit Vernil cu altul
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

I-am plantat asa cum aflasem, in pamant special de rodo sau de conifere, le-am gasit locatii mai la umbra, dar n-am captusit groapa de plantare cu scanduri pe partile laterale cum ne-a invatat Tink.
Acum, nu stiu daca din cauza asta rodo variegat a pierdut cateva crengi inca de anul trecut cand l-am plantat , si nici daca rodo de la Vernil a suferit cu intarziere din acelasi motiv, ca s-a gasit sa se usuce pe jumatate dupa ce in primavara a inflorit superb.
Mentionez ca i-am udat mereu cu apa de ploaie, iar cand n-am avut am folosit apa de fantana cu otet. Ce-i drept, mai udam uneori si cu apa fara otet.
Daca voi mai stiti alte secrete, va rog, varsati tot ce stiti Laughing
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeVin Aug 12, 2011 7:51 pm

pene dar ala de este inainte de rododendron nu este azalee?
si iarna traiesc afara?
Very Happy
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeVin Aug 12, 2011 9:11 pm

Pene, zi merci ca te-ai bucurat inca un an de florile rhododendronului, al meu a murit instant, zici ca l-a mancat pisica intr-o noapte. Au ramas doar ramurile.
In schimb, toate azaleele plantate direct in pamantul gradinii cresc si cresc si cresc. Probabil ca atunci cand vor inceta cresterea, vor inflori. Ma gandesc sa le bucur si pe ele cu ceva zeama de gainat, poate isi amintesc sa faca si flori.
Sus In jos
penelopa

penelopa

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeLun Aug 15, 2011 12:09 pm

Nu, Gabriela, ambii arbusti sunt rododendron si ambii au trecut, deja, o iarna afara.
Ceva, insa, nu le place fiindca, ambilor li s-au uscat crengute dupa ce facusera si boboci pe ele, iar cel care nu e variegat, a ramas doar jumatate din el. 😢
Sus In jos
doinabacau

Numarul mesajelor : 947
Localizare : Bacau
Joburi/Distractii : lectura,odihna activa
Stare de spirit : optimism
Data de inscriere : 20/03/2011

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeLun Sept 12, 2011 12:15 pm

Daca-mi permiteti ,citisem undeva ca doua lucruri strica, rododendronii,apa prea putina si apa prea multa! De asemeni,apa trebuie sa aibe mereu temperatura in concordanta cu a solului vara,iar in restul timpului,cateva grade bune,in plus...
Sus In jos
penelopa

penelopa

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeMar Sept 13, 2011 3:58 pm

Şi în plus, apa de udat trebuie să fie de ploaie sau apă obişnuită în care se pune puţin oţet.
Adevărul e că am udat rodo şi cu apă rece de la cişmea şi, uneori, i-am mai lăsdati însetaţi. Embarassed
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeMier Sept 14, 2011 7:45 am

oare n-ar trebui sa-i pulverizezi cu apa pe frunze din cand in cand asa ca pe azalee , gardenie , cercelusi... Rododendron 1059784619 vad ac la plantele mele de le-am enumerat le place
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeMier Sept 14, 2011 6:27 pm

La rhododendron nu se pot uda frunzele, se pateaza si in timp se usuca. Eu m-am linistit, nu mai cumpar rhodo, sunt frumosi dar nu rezista la mine. Din exemplarul de acum 3 ani au mai ramas 4 tije, cu cateva frunze amarate in varf ... Sa le traiasca si sa le infloreasca celor care au rhodo, eu renunt la el.
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 5:43 pm

Copilasi de aia va zisesem de scandurele
Ii faci propria lui curte si cand se taseaza pamantul mai pui un sac de turba
La mine le merge bine
Asta nu inseamna ca din cand in cand nu mai pierd si eu o creanga sau chiar cate unul mai mic si pricajit
Vernil la tine la umbra ar trebui sa le mearga bine,probabil ca aerul fierbinte de vara e de vina
S-ar mai purtea sa fie si o alta cauza,ventilatia
Le place sa aiba aer,sa fie ventilati(le trebe ,domle aer conditionat)
La mine au boboci mari acum
Bobocii pt la primavara probabil
Pene eu ii ud cu furtunul,cu apa din put si le fac si dus la frunze si la rodo si la azaleele de gradina si n-au chitait nika
E drept ca toti rodo mei sunt la umbra,chiar deasa,nu-i opareste soarele niciodata
Am pus o singura data anul asta ingrasamant granular
Dar in fiecare toamna si primavara ma cocosez sa-i inzestrez cu cativa saci cu pamant special pt rodo sau pamant pt conifere( asta nu le prieste asa de bine ca cel special pt ei)
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 5:45 pm

O sa radeti dar toatre gutuile stricate le pun in groapa in care tin vara azaleele,gardeniilesi cameliile
Primavara golesc groapa si completez la rodo
Pt plantele de casa pun pamant nou
Rodo ce pare ca sunt fani ai gutuilor transformate
Sus In jos
doinabacau

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeMier Oct 09, 2013 7:13 am

doinabacau a scris:
 Daca-mi permiteti ,citisem undeva ca doua lucruri strica rododendronii,apa prea putina si apa prea multa! De asemeni,apa trebuie sa aibe mereu  temperatura  in concordanta cu a solului vara,iar in restul timpului,cateva grade bune,in plus...
Sus In jos
doinabacau

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeMier Oct 09, 2013 7:22 am

Scuze,voiam sa spun ca eu ud majoritatea plantelor cu apa de ploaie,mai putin leandrii,carora le place calcarul. Aducem de la tara,in bidoane, sute de litri.
Rododendronul meu e la umbra unui cires si primeste soare dimineata si spre seara si il ud cu apa de ploaie sau din cea de la fantana,ramasa in galeata,saptamani,pana revenim acolo,in care adaug un pic de otet. La primavara o sa adug turba,in jurul lui,iar daca tot nu infloreste,o sa-l ignor.
Sus In jos
Misha

Numarul mesajelor : 1
Localizare : Oradea
Joburi/Distractii : gradinarit, natura
Stare de spirit : pozitiva
Data de inscriere : 29/11/2014

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeSam Noi 29, 2014 4:39 pm

Salut!
Si eu am un rododendron pe care il iubesc foarte mult. Anul acesta a inflorit foarte frumos. De cate ori ma duc la munte ii aduc ace de pin putrezite si ii pun la radacina, tocmai pentru a ajuta solul sa devina mai acid - la mine este alcalin.
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeLun Dec 01, 2014 1:28 pm

Bine ai venit la noi Misha! Inteleg ca este afara in gradina Copacelul tau. Daca stii mai multe despre el ne poti povesti. Cum il ingrijesti, poate ai si poze.
Sus In jos
penelopa

penelopa

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitimeMar Dec 16, 2014 12:33 pm

Eu nu mai am rododendron Embarassed Ultimul "mohican" a murit asta primavara. Se pare ca pamantul din gradina mea nu se preteaza la acest minunat arbust.
Am auzit ca ar exista unii rododendroni, altoiti pe nu stiu ce monkey , carora le place si pamantul mai calcaros. Daca stiti ceva in acest sens, luminati-ma si pe mine Wink
Sus In jos
Continut sponsorizat

Rododendron Empty
MesajSubiect: Re: Rododendron   Rododendron Icon_minitime

Sus In jos

Rododendron
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: In gradina :: Din toate cele ... verzi :: Arbusti, tufe-
Mergi direct la: