| Clubul gradinarilor Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica ! |
|
| [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] | |
|
+21MYRELA Marga duduta190578 doinabacau Karla sicamin Mariabt Vernil stefana costieanuconstantin codruta geodezia bubu Myosotis gabriela60 doina Tinkerbell vickylucia georgiana Carina penelopa 25 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 7:45 pm | |
| Va multumesc frumos doamna Doina Voi lua carnea gata tocata, ca nu am masina de tocat. Dar oricum, carnea astora este atat de tocata, incat este deja o pasta. Nu trebuie sa pun si bicarbonat? Sunt tare curioasa daca gasesc hartie creponata aici. Anul trecut, mi-am adus vopsea de oua fin tara, dar acum doi ani, nu am avut si asa ce m-am necajit.. Pana intr-o seara, cand intra Frenk in casa cu 6 oua vopsite cu un spray de masina Doamne fereste, cat am mai ras.. | |
| | | bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 7:59 pm | |
| Vezi, a vazut ca esti necajita si a facut bietul om ce-a putut sa-ti rezolve dorinta. | |
| | | Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 8:07 pm | |
| Da ma Bubu, ce am mai apreciat. El saracul, chiar nu stie si nici nu-i pasa de traditii, de mancaturi, etc. Nu pricepe de ce intr-o zi anume trebuie sa mancam ceva anume.. Dar, uite, intelege ca eu am nevoile mele, si mi le satisface asa cum poate el. Anul trecut s-a dat peste cap sa gasim o biserica deschisa in Haga, ca vroiam eu sa aprind lumanari. | |
| | | Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 9:42 pm | |
| - aura a scris:
- pasta mici-ptr 20 mici aproximativ.
45o gr.carne vita tocata--- 450 gr porc mai grasa,tocata,---300 gr.supa oase vita---usturoi 2 capatani pisat[sau 30gr.praf]---bicarbonat 30gr.---6 gr.sare---ardei iute pisat 1 varf lingurita---un praf piper. ---se amesteca ingredientele se da la rece pt.12 ore sa se macereze.cand a trecut timpul ,vei vedea ca a supt toata supa,carnea.se ia si se "bate"putin pasta.se formeaza micii cu mana unsa cu putin ulei,sau apa.---ps.daca-ti place carnea de oaie si vrei sa contina si oaie injumatatesti carnea de porc si completezi cu oaie tot tocata. [la fel usturoi,daca-ti plac mai usturoiati mai adaugi.de obicei mai oxideaza usturoiul in carne,nu tb.sa te sperii,tiplezi bolul cu pasta sa nu ia contact cu aerul.] | |
| | | aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 9:48 pm | |
| deci Doini reteta de mici te rog sa o aduci tu aici...uite cum marinez eu carnea de miel,in speta pulpa..pt friptura sau frigarui...necesar pt 2 kg pulpa [daca e spata are mai putin cam 1kg.].deci pt 2kg.pulpa/spate.....4 catei usturoi pisat...sucul a 2 lamai...8 linguri ulei masline...1 cescuta vin rosu..sare..piper...piper cayenne macinat.amesteci toate ingredientele intr-un bol.stergi pulpa dupa ce ai spalat-o in prealabil,stergi cu un prosop curat sa fie uscata bine.apoi ungi carnea cu acest ingredient pui intr-un vas la rece pt .24 ore sau de azi pe maine.cand o dai la cuptor doar mai asezi in tava ceapa,morcovul,si completezi cu vin rosu si ulei masline.ca si garnitura,ca tot ai plac cartofii lui Frenk,poti face cartofi innabusiti in unt cu rozmarin. | |
| | | aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 9:52 pm | |
| oule vopsite in foi de ceapa?pai pui frunza cam un castron adanc de foi uscate de ceapa la fiert in apa cu sare...cam jumatate de ora..apoi strecori si in solutia respectiva mai adaugi otet,si pui ouale fierte in prealabil....ies cam galben sters...ouale ar fi bine sa fie din cele cu coaja alba,si stii deja ca se spala bine cu detergent pt degresare..si se fierb la foc mic sa nu crape.asa poti vopsi si cu sfecla rosie... | |
| | | Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 10:24 pm | |
| Super idee cu sfecla dar cum ? Nu gasesc aici oua albe. E, macar sa nu fie oua fierte obisnuite. Sa simt ca am facut si eu treaba si ca am oua vopsite pe masa Iti multumesc foarte mult pentru reteta de marinata. Pot folosi si la cotletele? Astea as vrea sa le fac la gratar. Noroc ca am magazinele astea arabesti, turcesti si alte neamuri otomane, ca pot lua carne de miel de la ei, dar trebuie sa ma feresc de Frenk ca mi-o da la catei. Aura, daca vrei tu, nu imi spui si proportiile pt un drob mic. Vreau sa il fac din organe de pui, dar pot sa pun si piept de pui? Eu fac in fiecare an, dar de fiecare data gresesc ceva. Fac exces de ceva.. Ca di la chiftelute.. Pun ceva in exces, si am senzatia ca nu voi invata niciodata sa fac chiftele | |
| | | aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 11:10 pm | |
| | |
| | | aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 11:14 pm | |
| [url= ] [/url] inainte de a le scufunda in vopsea le legi cu bucati de dantela.. | |
| | | aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 11:21 pm | |
| pai sfecla curatata si taiata sferturi,pusa la fiert pt 1 ora si ceva cu sare....apoi in apa rezultata ,si racita putin sa fie calda ,pui ouale..dar nu te astepta la cine stie ce...oricare din variante alegi,ceapa sfecla..eu mai stiu ce altceva..o faci doar pt variatie si pt a fi cat mai bio...culorile vor fi sterse.. | |
| | | aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 11:23 pm | |
| daca nu gasesti vopsele de oua poate gasesti colorant alimentar,sau carmin,eu stiu ,orice altceva,...pt culori ca pt efect poti face multe "chestii" | |
| | | Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 11:29 pm | |
| Nu gasesc vopsea, si de fapt nici nu vreau sa ma mai chinui cautand si apoi sa fiu necajita ca nu am gasit. Voi face doar 6 oua pe care le voi vopsi asa cum reusesc. Poate gasesc hartie vpcreponata. Voi incerca si cu sfecla. Dar spune-mi te rog, si in apa de la sfecla se pune putin otet? | |
| | | aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 11:37 pm | |
| da,marinata pt miel merge si pt gratar,si pt frigarui si pt.cuptor.practic ramane si se imprima in gustul carnii.pt drob.i-ti tb.organele de la un miel ,adica ficat,inima,rinichi,splina,tot ce tine de organe,mai putin matele.le pui la fiert cu o zi inainte in apa cu sare,adaugi 2-3 cepe intregi dar curatate,si sare,si ai grija sa spumuesti bine.fierbi cam 1,5 ore.le scurgi si le dai la racit.cat fierb organele tu pregatesti verdeata,adica usturoi verde cam 5-6 leg.ceapa verde la fel,patrunjel verde,marar,destul cat sa se simta in drob,cam 3 leg de fiecare.le speli bine si le toci marunt pe toate.dai organele prin masina de tocat,adaugi verdeata,sare,piper,eu pun si boia ardei iute putina,si 4-5 oua batute bine.mesteci compozitia bine.daca vrei sa ai in mijloc cand tai drobul ou fiert atunci sa ai pregatite si 4-5 oua fierte curatate.in tava de cozonac ungi cu ulei bine si daca ai prapure pui prapure,daca nu,poti face foaie de taitei de casa,si pui,daca nu ai nici asa atungi pui tipla de aluminiu,pui jumatate cantitate compozitie,pui ouale fierte si curatate intregi /culcat si adaugi restul comp.deaupra stropesti cu putin ulei.dai la cuptor cam la 180grade pt aprox 1 ora.rastorni cand e rece./platou si ornezi cum i-ti place. | |
| | | aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| | | | aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 11:41 pm | |
| da,da , in fiecare solutie in care pui oua la vopsit,otetul ajuta la fixarea colorantului /ou. | |
| | | aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Sam Apr 12, 2014 11:45 pm | |
| acum am revizuit,vrei din pui???nu am facut drob niciodata din pui ,doar pateu din ficatei.pai sigur,tb.ficatei,pot fi si de curcan ca-s mai mari si fara colesterol,cica,inimioare,[da vezi ca fierb diferit]pipote,piept,si pui ceva unt ca-i prea fad cand pui la tava,verdeata ,la fel doar cantitatile le schimbi,mai putina,... | |
| | | Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Apr 13, 2014 12:03 am | |
| Ce buna esti la casa omului. Cu siguranta fetele se bucura si ele de retetele tale Da eu fac drob din pui, fiindca nu-mi place gustul de miel. Organele miros si mai tare, asa ca am improvizat cum m-am priceput. Borsul de miel in schimb, imi place de mor. daca as gasi ce imi trebuie, as face, chit ca e doar pentru mine. Am si tarhon in otet.. Mmm o minunatie! Dar si carnea pt bors o tin in apa cu otet si vreo 3-4 cepe, cam 24 h la frigider. O schimb cam la 6 h si va spun ca nu mai are gustul ala de miel. Doar asa pot sa manac, dar repet, iese minunat! Pe fosta "soacra" am tampit-o de cap cu borsul meu. Ii placea mai mult al meu decat al ei Iar mie imi placea ca recunostea asta | |
| | | aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Apr 13, 2014 12:53 am | |
| Pt oua galbene ai putea folosi sofran:-):-)si ma gandesc ca ai putea face si un rosu-siclam daca bagi sfecla cruda la storcator iar in sucul rezultat pui sare,otet ,scufunzi ouale si le lasi pt a doua zi in suc:-):-):-)???
Ultima editare efectuata de catre aura in Dum Apr 13, 2014 10:32 am, editata de 2 ori | |
| | | doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Apr 13, 2014 6:44 am | |
| In privinta usturoiului...sa nu oxideze...eu as proceda ca la racituri: l-as amesteca bine cu supa de carne si l-as strecura ,presand bine cu o lingura,as mai adauga o lingura de supa peste ce e in sita si as strecura iarasi de cateva ori,presand,pana cand as fi multumita de iuteala rezultata. Bafta multa,cu toate,e cea dintai sarbatoare a crestinatatii,toate ar trebui sa fie dupa sufletul nostru! | |
| | | Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Dum Apr 13, 2014 9:45 pm | |
| Buna idee doamna Doina! Va multumim frumos | |
| | | doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Lun Apr 14, 2014 5:44 am | |
| Cu mare drag,Doini! Acum mai bine de douazeci de ani,la tara,pentru nunta unui nepot,a fost angajat un bucatar,care a folosit metoda asta la crochete... | |
| | | bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Joi Apr 17, 2014 2:00 pm | |
| Pana acum n-am marinat carnea de miel, ca-mi place mielul, dar anul asta as vrea sa-ncerc. Am o intrebare, se schimba mult gustul carnii ? | |
| | | doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Joi Apr 17, 2014 3:00 pm | |
| As zice ca depinde de cantitatea de ingrediente adaugate,precum si de timpul cat ramane carnea in bait,Alina... | |
| | | aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Joi Apr 17, 2014 3:34 pm | |
| - bubu a scris:
- Pana acum n-am marinat carnea de miel, ca-mi place mielul, dar anul asta as vrea sa-ncerc. Am o intrebare, se schimba mult gustul carnii ?
Bubu ,daca e miel-pana'n 15 kg,o tii in bait doar 24 ore-de azi/maine,cand o pui la cuptor,pt. friptura./berbecut daca e, trebuie sa stea 48 ore la marinat..e diferenta intre marinata si bait.mielul oricum nu are gust pronuntat de oaie,se pune in bait pt.arome...orice carne daca sta in bait capata o savoare specifica baitului,devine mai mustoasa si mai aromata.incearca pt.inceput sa cumperi un miel pana in 12 kg.si nu va avea nici un fel de gust de oaie...doar va fi ceva delicios.. | |
| | | bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] Joi Apr 17, 2014 7:03 pm | |
| Multumesc Aura, dar acum trebuie sa-ntreb care-i diferenta intre marinata si bait ? | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] | |
| |
| | | | [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|