| Gradina mea | |
|
+27oprisgina antonia2 mirela1995 Marga Cora-Maria ghana Paunita DanaA Brindusa leonor Paulyna Dana Caras aura laurabv popescugp bubu doinabacau GetaV gabriela60 sicamin Vernil Myosotis Doini Rux stefana penelopa geodezia 31 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Iun 15, 2011 10:05 am | |
| Eu cred ca este Osiria, m-am uitat si pe HMF si asa pare [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]imi pare asa de rau ca nu-l mai am..., din pacate se inumara printre cei 7 trandafiri care nu mi s-au prins in primavara asta.... | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Iun 15, 2011 10:19 am | |
| stati calme astept la cotitura ca anul trecut am comandat de aici din tara del a cimbrud vreo 5-6 mi s-au prins 3 unul deja are bobocul crapat asa ca intr-o saptamina 2 aflu daca am prins minunea ..draga Stef eu am inteles ca osiria nu este bush ci tea hibrid deci nu face flori grupir .. ci din cele solo . eu acu astept ca daca nu am noroc nici cu alea 3 buc ma las pagubasa nu mai insist . inseamna ca nu vrea la mine si pace iti dai serma ca am luat de la bakk r de 2 ori si tot de 2 ori mi-a inflorit altceva adica prima data mi-a inflorit din acela roz mic batut cred ca bonita si pe urma alb . acum am 2 albi de toata frumusetea ca mi-am tras si indigoletta cu alb din care mi s-a prins doar alb .. asa sunt eu norocoasa foc .. da nu ma las .. iti dai sema ca pina acum am luat 9 buc daca nu 10 de trandafiri numai ca sa nimer osiria ... asa sunt de capoasa ... daca nici acum nu e il las balta de pe HMF cea mai frumoasa poza a alui mi s-a parut asta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Iun 15, 2011 11:24 am | |
| Geo, de unde l-ai luat pe Hocus Pocus? ai o poza cu el? te pup | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Iun 15, 2011 11:28 am | |
| n-am poza da l-am luat asta tomana de la cimbrud parca sau roszack nu mai stiu sa ma uit | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Iun 15, 2011 12:38 pm | |
| probabil de aici....http://www.farkas.3dup.net/cgi-bin/i/images/hocus_pocus_mix.jpg in primavara, cand l-am contactat pe domnul Farkas Ferenc, nu-l mai avea la vanzare si mi-a spus sa revin la toamna.... partea proasta, daca pot spune asa...e ca mi-a zis ca trebuie sa comand de minim 100 lei...iar eu, nu-l vreau decat pe Hocus Pocus...., dar mai avem o paine de mancat pana la toamna...
| |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Iun 15, 2011 12:41 pm | |
| eu am inebuni si dupa Abracadabra [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Iun 15, 2011 1:22 pm | |
| psi si eu l-am luat in tomana . da ce crezi ca am facut eu am luat de 100 ron toti trandafiri de la el . asa am facut . ce creezi ca am facut altceva . nu m-am mai inscris la comanda comuna de pe egradini ( ca au facut fetele o comnada comuna special pentru hocus pocus ) si am sarit la beregata numai pentru mine sa il apuc ... si l-am apucat mi-a inflorit dar mic ca e primul val si acum o sa astept al 2-lea val .. pai abracadabra este hocus pocus | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Iun 15, 2011 1:45 pm | |
| sa iti traiasca si sa te bucure cu minunatiile de flori pe care le are... mie imi place f mult!!!! de altfel am si eu cativa stiati..Twist, pe care l-am fvazut si in gradina ta, Maurice Utrilo [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Hanri Matisse [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Rosenstadt Freising [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]dar, parca nici unul dintre acestia nu are perfectiunea acestui magician Pocus | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Iun 15, 2011 3:40 pm | |
| eu sunt o patita ... cind mi se pune pata pe cite un trandafir sau cite o planta nu m las pina nu o am ... cind eram mai tinara dupa o perioada imi trecea interesul si imi murea planta si pierdeam si baniii si planta .. mai dadeam din ele si pe urma nu mai prindeam planta ani buni. am patit-o cu colocasiile care am dat la cineva si dupa aia 7 ani nu am mai reusit sa prind nici cumparate nici cadou nici furate nici nimik de imi venea sa urlu de necaz ... dar trec prin toate si n-am ce face capat experienta ... acum mi s-a pus pata pe jacobina aia alb si galben ... .. asa ca stau in expectativa sa vad ce si cum | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Iun 15, 2011 10:56 pm | |
| Geo, iti mai amintesti cata a costat transportul de la Barni?
| |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Gradina mea Joi Iun 16, 2011 8:47 am | |
| pai intra pe Tm si intreab-o pe Flordel ca ea s-a ocupat de transfer bancar etc si vezi ca vrem sa o punem iar de una mica de la barni eu vraeu un liliac mai deochiat mov tivit cu alb , niste bujori arbustivi si vreo 3 clematite asa ca ea legatura cu ea sa vedem ce si cum . sa ne adunam mai multe . | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Gradina mea Sam Sept 03, 2011 8:31 am | |
| geo sa-mi spui si mie cat e o clematita la ei? acum sa-ti zic ca sunt bulbi de toamna la kaufland si au preturi bune si sa-mi mai spui cum ingrijesti tu brugmansiile pentru iarna adica eu in primavara dupa ce le-am scos afara m-am suparat pe ele ca aveau niste bete chele si le-am taiat si abia de o saptamana a inflorit aceea roz iar aia galbena nu cred c-o sa o faca iar tu spuneai ca le ai foarte inalte asta inseamna ca nu le tai? a si zi-mi daca traieste o clematita intr-un ghiveci urias | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Gradina mea Lun Sept 05, 2011 9:05 am | |
| [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]cam piperate preturile la clematite de la 9.5 la 19.05 euro asa ca ... am spus au preturi mari dar sunt produse sigure . eu brugmansiile le tai prin decembrie dupa ce trec ultimele flori pina acum mi-au inflorit de vreo 3 ori acum schimba frunzele . mai infloresc odata pin ain decembrie si atunci le pica frunzele si gata le tai. Anul asta am cam exagerat cu taiatul adica de la 20cm de regula le taiam de la 40 cm .. dar mi-au inflorit foarte tirziu si mie si au dat lastarii foarte tirziu eu am pus asta pe seama vremii dar se pare ca a fost din taietura . experienta cu clemtisul in vase nu am . eu clematitele le am toate in gradina dar cred ca merge si in vas . numai ca mie unele plante care se preteaza afara cind le pun in vase se lungesc si mor . am tinut hibi din ala mouschetos in vas acum inteleg ca trebuie in gradina . si asa vasul a ramas mic desfac tufa si impart si gradina si vas . ciudat etse la acest hibi ca mor tijile de tot peste iarna si rasare primavara .. am niste emotii pina rasar tijile noi de numai numai | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Gradina mea Lun Sept 05, 2011 4:46 pm | |
| pai si stai putin apna in decembrie unde le tii afara sau in casa si dupa ce le tai unde le duci eu le-am tinut in mansarda impreuna cu muscatele dar am taiat tijele numai in primavara privindu-i pe hibi mouschetos te referi la cei de gradina? am si eu doua culori roz si movaliu dar nu mor iarna si am vazut ca au facut si copii
| |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina mea Lun Sept 05, 2011 5:31 pm | |
| Hibiscus moscheutos nu sunt chiar hibii pe care ii stim noi de gradina (H siriacus). Se mai numeste si hibiscus "de mlastina". | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Gradina mea Mar Sept 06, 2011 8:44 am | |
| ala de gradina siriacus stau afara precum copacii aia stiu si am chiar unu la poarta mov . are vreo 2 pui trebuie sa ii mut in toamna asta ... si face si multe teci ( cu seminte ) de ramine urit iarna .. dar asta muschetos e ala cu florile mari cit farfuria al meu e roz si tomana se usuca .eu de asta ziceam daca sa il pun in gradina .. cit priveste brugmansiile am sala f mare are 12-13 m lungime si 2m latime .incalzirea la ea adica la toata casa e pe lemne si asa am temperatura peste 10 grade tot timpul cam, asa arata juma de sala [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]imi este foarte greu cu ele ca le car afara primavara le bag inauntru in casa toamna . de lasat afara le las pina la prima bruma de obicei la mijlocul lui octombrie le bag in casa si daca am norocul pina atunci sa nu le brumuiasca am flori si de craciun la ele . miroase de ma doare capatina pe sala cind fac florile .anul asta prima ma blogoslovit cu floare in februarie .. mirosea in sala si nu stim de la ce .inflorise o bruga si zambilele .. eu le am puse pe sub streasina casei asa ca daca da bruma nu le afeteaza decit ramurile iesit afara streasini le am in vase f mari de 70-100 de kile .. acum anul asta am pus afara in gradina dar nu am fost multumita . adica nu au crescut mari si nici nu au inflorit asa ca am vreo 13 sau 14 puse afara cred ca din cauza secetei . ca nici nu am prea udat ... am o problema cu udatul .. stiu ca e naspa dar asta e sunt flori mari care necesita o ingrijire . nu sunt ele pretentioase si eu le prind usor dar trnasportul asta de colo colo . nu le place in soare se manesc daca e prea mult soare se ard frunzele.. le mai trebuie si ingrasaminte cam aceleasi trebuiri ca la toate florile .eu le mai si incurc cind le mai prind .. am pierdut si cioteva ca nu am fost atenta cu ele . inmultesc unele prea mult si imi dau dureri de cap ca sunt prea multe si uite asa ..ma cearta fetele ca ce imi trebuei atit de multe buruieni prin casa .. mai ales ca iarna le mai bag si la ele in camere si mai fac si furnici si alte lighioane | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina mea Mar Sept 06, 2011 9:16 am | |
| Geo, tu ar trebui sa faci schimb de experienta cu Myo si GetaV. Geta, cel putin, stiu ca are brugmansii o sumedenie pe care le cara in casa toamna dupa ce le coafeaza . Parca nu are chiar asa mari ghivecele la ele | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Gradina mea Mar Sept 06, 2011 10:00 am | |
| Da-le incolo ca am unele de au facut butura si sunt trunchiul grog cit mina mea . ar trebui sa schimb si mai mare vasele dar sincer mi s-a cama crit de ele . am avut la un moment dat 100 numarate .. asa ca ... am mai dat la cunostinte a luat si sotul la servici mda eu am refacut septelul .. acum stau cu ochii in4 sa imi infloreascsa datura metel . la un moment dat aveam 30 de fire . am umplut pamintul cu ele vad ca prin gradina si pe la poarta nu au rezistat decit vreo 2-3 . dar am in vasele mele 2 care incep sa faca floricelele ... am luat de la olandej datura tutu da nu mi-a iesit decit 2 fire din 10 seminte si au decedat si alea . astea metel le am dintr-o capsula de anul trecut de la mine .. si imi era frica ca anul asta le pierd . foarte frumoase . cit m-am chinuit sa le prind am luat si de la bakker vreo 2 ani si nu mi se prindea si de la seminte.de pina la urma mi-a trimis Danero seminte si am reusit sa prind . sunt superbe .. uite asa sunt de mari toate si poza e facuta in iulie asa ca da-ti cu seama cit au mai crescut [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina mea Mar Sept 06, 2011 4:35 pm | |
| Măi, Geodezia măi, tu de la Daka te-ai îmbolnăvit cu brugmansiile şi daturile astea ... că sunt plante "cu putere" Acu', ori ţi-au slăbit puterile, ori ai renunţat la ele de ai început să împrăştii ciumafăile peste tot în ţară. Am şi eu o brugmansie galbenă de la tine care nu vrea să înflorească şi mai am o datură mică care a înflorit o dată anul trecut când era un mic lăstar, dar anul ăsta şi asta a rămas "fără putere"!! Ce, puii mei, să le fac?!!!! | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina mea Mar Sept 06, 2011 10:01 pm | |
| Auzi, Pene, cum se numeste ciumafaia aia mare, pufoasa si aurie ce o ai in gradina din fata ? Ca arata de nemaipomenit, e tocmai buna pe post de evantai | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Sept 07, 2011 9:25 am | |
| pai eu le rup frunzele de le las chele si doar frunzele din virf ramin .acolo in iunie de-abia isi trageau sufletul si prindeau puteri da au facut de 3 ori flori pina acum .ma tot cert cu fetele ca le pozeaza le pun la ele si le arata la prieteni da mie nu mi le salveaza sa pun si eu pe aci . sa vada boboru ce si cum . au fost pline de flori . da spusei eu las doar frunzele in virf si se umlu de flori . ca pe urma dupa ce se dezvolta florile se umplu de frunzulite iar pe trunchi in jos . si ai si de lastari sa prepui .lasa Verni ca daca vrei iti trimit si tie nu e problema ca avem de unde . ca am 14 prin curte de 1 m inaltime si ti le trimit poate cu baiatu directorului cind o incepe lucru ca acu parca e in co face ceva pe la casa .la Pene daca nu i s-a prins cea roz si phenomenalul ii trimti si ei ca am de unde . Va trimit numai sa inceapa baiatul ala serviciul ca sunt mari . unele au 1 m altele au 50 cm .. am avut ceva frumos agnitusii acum am pus iar la prins da aia sunt asa cam scofilciti . adica de-abia ii prind si cam mor la mutare . nu stiu de ce si cum . am trimis la vivi la Timisoara de 2 ori ca i-au murit . da nu e bai .. acum am pus iar la prins mie imi e necaz ca nu traiesc ca sunt asa frumsoi .iote [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Sept 07, 2011 10:09 am | |
| Adevărul e că, oricât de ciumafăi muscoase sunt brugmansiile şi daturile, florile şi parfumul lor sunt divine! Eu am acum 4 buc. şi nu mă îndur să renunţ la niciuna, deşi sunt 2 la fel. | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Sept 07, 2011 10:39 am | |
| pai numai 2 ai la fel ? eu am si cite 10 la fel .. mai les alea galbene ca alea miroase cel mai tare alelate sunt numai asa de mindrete cele galbene sunt cu mirosul fain ... nici ale albe nu miroase asa puternic ca cele galbene iar cele batute nici atit .. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina mea Joi Sept 08, 2011 3:15 pm | |
| Am 2 brugmansii roz care sunt galbene când se desface floarea ... apoi, roz N-am ştiut de la început că sunt la fel, că nu mă mai chinuiam cu ele. Acum, până fac rost de una roşie, le păstrez pe amândouă. | |
|
| |
GetaV
Numarul mesajelor : 95 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Flori Stare de spirit : Happy Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: Gradina mea Joi Sept 08, 2011 8:08 pm | |
| Eu nu am vazut rosii decat in poze ,nu am auzit pe numeni sa aiba rosie | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina mea | |
| |
|
| |
| Gradina mea | |
|