| Oxalis | |
|
+7stefana gabriela60 Myosotis doina Vernil doinabacau penelopa 11 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Oxalis Vin Mai 06, 2011 9:34 am | |
| | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Oxalis Vin Mai 27, 2011 2:30 pm | |
| Frunzele sunt deosebite,Penelopa,sa vedem si florile,daca se poate,te rog! | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Oxalis Sam Mai 28, 2011 12:04 am | |
| | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Oxalis Sam Mai 28, 2011 2:52 pm | |
| Multumesc,Penelopa,ma asteptam la alta culoare,ma gandisem la galben. Desigur,florile sunt frumoase,dar par ale celui comun.Am si eu de vreo patru feluri si floarea unuia seamana bine cu asta. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Oxalis Lun Iun 27, 2011 9:04 am | |
| Gata, i-am depistat secretul la oxalisul ăsta de-i zice "aureea" parcă ( ). Oxalis-ii, de regulă, îi ţin peste vară în casă. La toţi le merge bine, mai puţin acestui oxalis aureea care, la un moment dat, se ofileşte ca şi când l-ar ataca ceva.Până acum, îl tundeam o dată peste vară, creştea din nou dar nu prea mai făcea flori. Văzând eu că oxalisul cu pricina care a ieşit prin grădină (din pământul aruncat din ghiveciul din care am ales bulbişorii mai mari) a crescut mult mai mare decât cel din ghiveci şi foarte sănătos (Tink poate să confirme, că tocmai i-am scos ieri din grădină să-şi pună în ghioveci), mi-am scos ghiveciul afară, direct în grădină, sub berberisul roşu. Vreau să vă spun că, numai în 2 săptămâni, oxalisul din ghiveci parcă a ... renăscut! Deci, în concluzie,vara afară cu acest oxalis! | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Oxalis Lun Iun 27, 2011 11:30 am | |
| Pene, cand aveam oxalis matur, il tineam numai afara, intradevar, ii place mult in bataia vantului. Pentru cine este interesat, la Brico din Pantelimon aveau oxalis cu floarea alba. Dar erau mult prea multe frunze in raport cu florile ... | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Oxalis Mar Iun 28, 2011 3:57 pm | |
| Eu am in gradina ,de cativa ani,unul cu floarea alba ,peste care iernile trec fara sa-l deranjeze. Vara infloreste si nu are daunatori. Am incercat si cu cel cu frunza mov,dar nu a mai aparut. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Oxalis Mar Iun 28, 2011 5:16 pm | |
| Oxalisul cu frunza mov rezista in gradina, garantat! L-am gasit printre frunzele de hosta, luna trecuta. Probabil ca anul trecut am aruncat pamantul in gradina ... Asta de bine ce m-am rugat de fete sa-mi dea un fir, dupa ce am avut "crescatorie" de oxalis | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Oxalis Mar Iun 28, 2011 5:32 pm | |
| Ce-i drept,eu pusesem acolo frunze inradacinate,cu bulbisorul abia vizibil,poate ca de aceea nu a rezistat,multumesc,Vernil,e bine de stiut! | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Oxalis Mar Iun 28, 2011 8:52 pm | |
| Asadar se pare ca si oxalisul meu va pleca in aer liber la serviciu Oricum este bine ca mai fac un loc pe balcon | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Oxalis Mier Iun 29, 2011 9:20 am | |
| Doinabacau, cred că ai remarcat foarte bine condiţia ca Oxalisul să reziste în grădină peste iarnă: să aibă bulbişprul cât mai mare! La Oxalisul acesta verde cu striaţii galbene, am văzut că cel care iese an de an în grădina (de vreo 3 ani încoace) are frunza tot mai mare. | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Oxalis Mier Iun 29, 2011 1:46 pm | |
| Cred ca fiind matur si mai rotunjit,rezista mai usor intemperiilor ! E superba frunza cu striatii galbene! Cineva care traieste la Londra,mi-a spus ca are in gradina oxalis cu floarea galbena, Credeam ca e salbatic,asemeni celui din gradinile noastre,cu frunza mica si verde-rosiatica,dar se pare ca are bulbi si cred ca e cultivat. Cand revine in tara,probabil spre toamna,sau la anul,mi-a promis ca-mi aduce si mie. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Oxalis Mier Aug 31, 2011 11:39 pm | |
| Hai sa va arat si eu un oxalis. Am reusit sa-l conving pe fii-meu sa-mi imprumute aparatul foto. Al meu e in coma profunda. Oxalis triangularis - nativ din Brazilia. Familia Oxalidaceae. Frunzele se misca in functie de cantitatea de lumina. Ziua cand lumina este stralucitoare se deschid, seara se inchid odata cu scaderea intensitatii luminii. Nu ierneaza in gradina la noi (zic altii ca e de zona 8 - 11, eu n-am incercat sa-l las afara) | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Oxalis Joi Sept 01, 2011 4:10 pm | |
| E superb,Myo,am si eu cateva varietati si in vara asta am avut probleme cu cei comuni,alb si roz,se albeau frunzele. Le-am rupt toate si acum isi revin. Am ajuns la concluzia ca Iron Cross are bulbul mai sensibil la umezeala,comparativ si cu varietatea din poza. | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Oxalis Vin Sept 02, 2011 8:08 am | |
| este foarte frumos myo am si eu un frumos ca asta dar numai vara il scot afara ,mai am cu frunza verde si floare roz dar anul acesta nu le-a mers prea bine si am primit unul cu patru foi parca pene are si floarea mai mare si un fel de roz caramiziu a si frunza are ceva inchis pe mijloc dar...am vazut pe net un oxalis super cu frunza rosie rosie si floarea galbena | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Oxalis Vin Sept 02, 2011 8:56 am | |
| Daca frunza este verde cu grena in mijloc ar putea fi chiar oxalis Iron Cross. | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Oxalis Sam Sept 03, 2011 12:12 pm | |
| da din asta am cum zici tu stef si e tare frumusel cred ca e numai un bulb in vas dar ii merge bine si se face mai des | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Oxalis Sam Dec 03, 2011 10:38 am | |
| Va rog sa-mi spuneti daca am procedat bine.Am bagat ghiveciul cu oxalis din toamna intr-un dulap la intuneric,dar vad ca au crescut niste firicele destul de lungi,dar totusi anemice.Ce ma sfatuiti sa fac,il las in continuare asa,sau trebuie sa-l scot la lumina? La fel la kohleria care a fost tot la dos vad ca i-au dat niste firicele firave. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Oxalis Sam Dec 03, 2011 8:13 pm | |
| Duduta, cred ca e mai bine sa le scoti afara, la lumina, sa le pui cate putina apa. Eu le las in pace doar cand pantele cer singure la repaus, atunci le trec la intuneric. Asa cum se comporta acum toti amarillisii mei, au vrut la nani. asa ca stau la intuneric si racoare. | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Oxalis Sam Dec 03, 2011 8:54 pm | |
| Multumesc Vernil,o seara frumoasa! | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: Oxalis Dum Dec 04, 2011 8:02 am | |
| ma laudam eu in vara cu un trifoi cu 4 foi dar acum a adormit brusc si singur.Oare moare sau ii e somn? | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Oxalis Dum Dec 04, 2011 11:10 am | |
| Am si eu cateva varietati de oxalis,care desi raman in balconul inchis si sunt decorative pana tarziu, am hotarat ca trebuie sa intre in pauza. Le-am tuns si le-am adaugat cate un pic de mranita si vor ramane fara apa ,pana prin februarie | |
|
| |
doinabacau
| Subiect: Re: Oxalis Dum Dec 04, 2011 11:12 am | |
| Gabriela,te rog sa verifici bulbisorul,Iron Cross e deosebit de sensibil la umezeala,mai ales in perioada rece! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Oxalis Dum Dec 04, 2011 4:38 pm | |
| Asa e, Gabriela! Iron Cross este oxalisul cu frunzele ca de trifoi cu 4 foi , dar cu mijlocul grena. Bulbul lui este mai mare decat la ceilalti oxalisi. Dupa iarna trecuta, in primavara cand am scos ghivecele cu oxalisi de la somn, in ghiveciul cu Iron Cross n-am mai gasit niciun bulb. Noroc ca mi-a dat cativa o prietena. Fiindca n-am mai gasit poza cu Iron Cross in albumele mel, ti-am pus si eu una cu oxalis aurea: http://penelopa.sunphoto.ro/Flori_interior_2011/36382318 | |
|
| |
gabriela60
| Subiect: Re: Oxalis Mar Dec 13, 2011 6:31 am | |
| Pene am reusit ieri sa umblu in ghiveciul cu Iron Cross si surpriza (mi-a fost teama de una neplacuta) in loc de un bulb cat aveam initial cred ca erau vreo 10 .Acum intrebarea este sa-l las sa doarma sau sa-l pun la lumina si sa-l ud? | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Oxalis | |
| |
|
| |
| Oxalis | |
|