Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Palmieri la Satu-Mare

In jos 
+10
doina
gabriela60
Marga
georgiana
stefana
penelopa
Vernil
Attila
Tinkerbell
Myosotis
14 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
AutorMesaj
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 15, 2011 4:36 pm

Ati, mai ai trompetica galbena ? Sa stim daca a conficat-o CLoanta. Very Happy
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 15, 2011 5:07 pm

Avand in vedere ca scopul calatoriei noastre a fost intalneala de la Attila, se cade sa ma strecor printre palmierii lui ca sa vedeti cum ne-am facut de cap printre "raritati" si din care, mi-am gasit sa iau napi si iarba cartitei. Very Happy ... nu ca nu mi-as mai fi luat si altceva Wink , mai ales ca, inainte de plecare, l-am prins pe Attila in toane bune jocolor
Eu n-am facut prea multe poze in gradina fiindca n-am prea avut chef de ele cand realitatea era fantastica!!!
Doar cateva exemplare am imortalizat, care mi s-au parut mie mai ... necunoscute. Atat de necunoscute incat am pozat o "palisata" cum ii spunea Attila si pe care mi-am cumparat-o de la Parc din Ungaria.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mi se parea mie cunoscuta, dar abia cand mi-a zis Stefana ca am si eu o albitzie... de ce a trebuit sa mai cumpar una??? affraid am realizat ca "palisata" lui Attila e albitzia mea 😢
Si, uite-asa, caut acum un loc pentru o alta albitzie ... sau, o pun langa cealalta Twisted Evil
(pozele le vedeti in albumul meu de pe sunphoto, nu ma mai chinui sa le postez si aici ... Evil or Very Mad )

Gradina lui Attila nici nu este o gradina de oameni normali, ci una de nebun dupa plante, drept pentru care a inghesuit una'ntralta... sa incapa cat mai multe Very Happy Este o adevarata gradina botanica in care trebuie sa mergi in 4 labe strecurandu-te printre tufisuri ca sa le poti vedea pe toate. Wink
Are o multime de palmieri Shocked si mai mari si mai mici (nu-l inteleg, mie nu-mi plac 👽 ) si, aproape, toate plantele pamantului ... de la napi Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 1922459146 la gard, pana la pui de "pomi de rosii" Shocked ... adica, un pom care face fructe comestibile, ca niste rosii si din care, binenteles, mi-am tras si eu unul Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 421221538
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 15, 2011 5:29 pm

Sa ingrijesti o astfel de gradina este un chin si pentru Atti, dar de', pasiunea-i mare si pofta nepotolita Very Happy Noroc ca Agota (sotia lui) este, oarecum, intelegatoare si, desi-l mai cearta uneori, ii impartaseste si-i respecta "nebunia". Very Happy

Pana sa=l vad face to face pe Atti, imi faceam fel si fel de pareri despre el, dar ca nu-i tace gura 25 de ore din 24 si ca e ata de zbanghiu (cum a zis sotul meu Laughing ) nu mi-as fi inchipuit niciodata. E drept ca nici eu nu's prea departe geek , dar el ma intrece. Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 2945718842
De altfel, toti cei de fata au fost de acord ca, daca ne lasa cineva pe noi doi intr-o camera, sigur ne luam la bataie pentru rand la vorbit Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 2945718842
Si Atti, chiar vorbeste repede si bine ... in romana Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 1922459146 ... este cel mai "roman" ungur din cati am vazut!!! Shocked .... simte romaneste, sufera romaneste, spera romaneste! L-am simtit aproape, cald, prietenos si generos, de o veselie debordanta si molipsitoare, razand cu pofta de orice. De altfel, la ras ne potrivim: radeam de lesinam si numai daca cineva ne arata degetul Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 2945718842
Prin urmare, draga Atti, te declar fratele meu ungur Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 2422189467 ... iar, daca nu-ti convine statutul de "frate", ti-l propun pe cel de "verisor" Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 2945718842

Nu pot face, insa, abstractie de Agota care-ti suporta orice si care a fost o gazda deosebita.
Chiar daca am luat-o prin surprindere (am ajuns de vineri seara ), ea s-a descurcat:
Cat despre gullasul facut de ea, ce sa mai zic??? (i-am furat reteta, sa stii Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 2302975194 )

Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 15, 2011 5:33 pm

Am admirat pe sunphoto locurile pe unde ati umblat, ati ajuns inclusiv la Cimitirul Vesel din Sapanta! Nu pot deact sa-mi imaginez cat de mult v-ati reincarcat bateriile "urcandu-va" pana in nordul tarii, acolo unde se pune harta in cui ! Practic, ati trecut muntii si v-ati intalnit cu o parte din prietenii nostri forumisti.
Acum, merg sa revad pozele voastre, revin cu alte comentarii.
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 15, 2011 6:08 pm

Practic am ajuns si in Ucraina Laughing Cand plecam de la Sighetul Marmatiei am primit un mesaj pe Vodafone: "Bine ati venit in Ucraina...."

Un filmulet din gradina lui Ati ca sa intrati in atmosfera de acolo [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Si inca unul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 15, 2011 8:48 pm

Coltisor din gradina in ghivece:
Alte cateva imagini comentate:
Coroana imensa a ciresului batran de 40 de ani [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si cirese (din care nu ma puteam opri sa rup cand treceam pe sub el Very Happy ) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ce o fi trunchiul aproape golas care se vede in imagine ? [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Alti palmieri [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Platycerium bifurcatum Very Happy [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
N-am idee despre ce se discuta aici scratch [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Nufar din Egipt [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Un Asplenium imens Very Happy [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Tot albumul : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 15, 2011 9:19 pm

Si o avanpremiera pentru excursia la gradina zoo de la Nyiregyhaza [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Iun 16, 2011 11:52 pm

Servus, fratele meu! (Te vad jos, in bara, Atti Very Happy )
Ti-a mai ramas apa in put? Laughing
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeVin Iun 17, 2011 4:09 pm

Ma', da' ce bine ca am luat o planta din ograda lui Attila de alungat cartitele
ca, dupa 3 ani, tocmai si-a facut aparitia una in ograda mea. 😢
Dar, pana se inmulteste a mea, ma umplu de cartite. affraid
Trebuie sa las sa se coaca semintele si planta sa le "scuipe" in jurul ei Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 57490470 ... asa a zis Attila.
Partea proasta e ca pe drum, planta s-a indoit exact de la mijloc. Am bandajat-o eu cu niste staniol dar, cine stie daca o apuca sa duca semintele alea la maturitate. Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 1953107120
Deocamdata, arata bine.
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeVin Iun 17, 2011 4:31 pm

Pene, iti aduc eu ceva de alungat cartitele. Vorbesc cu Florin al meu si el ii aduce lui Florin al tau, si il si instruieste. Si scapati de cartite. Garantat.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeVin Iun 17, 2011 11:14 pm

Va asteptam cu drag si dor. Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 2422189467
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 22, 2011 11:57 am

Pene ti-o dau pe Pufarina,e experta in scurmat si vanat cartite,bineinteles in tandem cu Patrocle
Te ajuta si la sapat,eventual iti muta si plantele ca tot ai tu mania mutatului
Adica doar cu o planta ai venit de la Satu Mare?
Mi-am lungit gatul pe DNu ca saq vad vreo "insula pe roti" si tu ma dezamagesti?
Elfu meu zicea ca daca sunteti pe jumate asa de ticniti ca mine,probabil o sa vada drumurile tarii o noua forma de relief
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 22, 2011 2:12 pm

Draga mea, n-am vrut să căsăpesc grădina (pardon, jungla Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 2945718842 ) lui Attilo, deşi soţia lui, Agota, ar fi fost foarte încântată, mai ales că la el predomină "rarităţi" care pe mine nu mă tentează... că aş sunt eu, modestă pirat
Ce-i drept, câte ceva am mai adus, în afară de iarba-sperietoare de cârtiţe.
M-am chinuit şi cu vreo 3-4 napi pe care i-am plantat (cam ofiliţi) la gardul din grădina din spate, pe care soacră-mea, în exces de zel, i-a jumulit 😢 ... şi. nici măcar n-a vrut să recunoască. Very Happy
Îmi scot pârleala cu Zambilica din Buftea!
Am adus, însă, o raritate despre care n-am mai auzit: un pui de arbore de roşii Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 1922459146 ... zice Atti că, la anul voi mânca roşii de la el.
M-a umplut, în schimb, Myrela de la Lechinţa cu tot felul de plăntuţe. Sper să se întremeze din ce mi-a mai rămas.
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 22, 2011 2:58 pm

Abia astept sa te "calc"
Coana mare da in gradina ta de ce nu umbli si mai ales de ce nu raspunzi?
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 22, 2011 4:49 pm

... fiindcă îmi place să umblu cu sorcova ... pe la alţii Laughing
(de abia mi s-a deschis apetitul Wink )
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 22, 2011 4:53 pm

Ok.............atunci sa pregatesc sorcova Wink (si stiu vreo 2-3)
Sus In jos
Attila

Attila

Numarul mesajelor : 115
Localizare : Satu Mare
Joburi/Distractii : Electronist,pai cam multe de aceea nu ma anpac cu 24 de ore antro zi
Stare de spirit : veselie totala
Data de inscriere : 01/05/2011

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMar Iun 28, 2011 2:45 pm

Buna Dragi mei
Nu prea stau aici doar cand am de comunicat sau de vandut ceva
Si acum vam adus ceva dac sunteti interesati de asa ceva informatii de la pene o puteti sau dela Stefana ca ele au vazut mama acestor plante minunate
Acum ar putea fii si la voi an gradina sunt anca cateva galeti uitati
Bambusi de vanzare doar 5 zile si mai sunt cam 5 sau 6 care cauta gazda .
Infomatii la telefon sau privat [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

tel 0744-253574
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMar Iun 28, 2011 3:21 pm

Maaamă, da' ce găleţi roşii au! Laughing
Sunt curioasă cum expediezi tu bambuşii ăştia imenşi cyclops
Dacă n-o să ai succes cu ei, te invit la Periş, să-i aduci cu maşina ta (una din cele 3 existente în RO tongue ) şi mergem împreună la piaţă Very Happy .. îi vindem ca pe pâinea caldă.
Sus In jos
Attila

Attila

Joburi/Distractii : Electronist,pai cam multe de aceea nu ma anpac cu 24 de ore antro zi

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 29, 2011 9:01 am

Mersi frumos draga Pene
Dar din fericire anca nu sunt la mine si voi aduce doar atat cat se comanda ca sa nu am asa ceva problema ca ma-am anvatat .
Cat despre transport va fi putin mai greu dar ma voi descurca .
Pentru cei din Bucuresti va fii cel mai simplu si cred si cel mai ieftin numai sa se trezeasca devreme ca marti este ultima zi .
Sus In jos
Attila

Attila

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Iul 07, 2011 11:20 pm

Si pana ce voi fii plecat sa va arat ceva mai mult ca sigur va anflori pana ce voi fii plecat dar sunt tare mandru de ea am asteptat 6 ani de la plantare

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ......[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

sineste varianta gigantea ca deja mai mult de 18 cm Very Happy
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeVin Iul 08, 2011 10:10 am

Ce "castravete" mai e şi ăsta, măi Atti? Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 2945718842
Să-l guşti şi să-mi spui ce aromă are Very Happy
Sus In jos
Attila

Attila

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMar Iul 19, 2011 10:32 pm

Buna seara Dragii mei
Acum ancep sa ami revin si am terminat cu udatul am avut de lucru serios .
Apropo Pene draga cat despre castravete acum asa arata era sa pierd anflorirea cat eram plecat dar mi a mai ramas si pentru mine 2 bucati spar ca va place de 7 ani asteptam acest moment eu zic ca merita Wink

Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iul 20, 2011 11:22 am

Intr-adevar, o floare unica "castravetele"si nemai vazuta (de mine Wink )
... daca si pe Agota a impresionat-o si s-a lasat fotografiata cu ea, atunci chiar merita toata atentia ... castravetele.
Daca vrei, totusi, sa-i faci reclama (la castravete Wink ), povesteste-ne mai multe despre el si, cine stie, poate ne convingi si pe noi sa-l crestem.
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeLun Iul 25, 2011 8:20 pm

E palmier?
Eu tocmai am facut juramant de "castitate" in privinta florilor
M-am jurat ca nu mai iau nici o planta.....probabil ca o sa ma tina pana prin septembrie
Sus In jos
Attila

Attila

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitimeLun Aug 01, 2011 12:07 pm

Draga Pene
Stiu eu ca tu tot cu castravete visezi dar asta nui castravete Wink
Tinkerbell nu nu este palmier este o floare destul de exotica creste foarte greu cel putin eu ma-m chinuit foarte mult cu ea dar aan sfarit a scos floriile mult asteptate .
Eu le am din seminte poate de aceea a trebuit atata timp.
Este vorba Aristolochia gigantea o floare de 20 cm diamentru este foarte interesant si ca cobstructie si ca culoare .

Apropo as avea ceva plante de vanzare daca cineva are nevoie de ele .
Daca cineva este interesat dau detalii
_set de brugmansii 5 variante
-Solanum betaceum Tamarillo
- si mai sunt cateva
Sa aveti o zii cat mai frumaosa
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Palmieri la Satu-Mare   Palmieri la Satu-Mare - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos

Palmieri la Satu-Mare
Sus 
Pagina 2 din 5Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Donez cactus mare

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Ograzile noastre-
Mergi direct la: