| Gradina Karlei | |
|
+29ghana laurabv doina ella06 geodezia popescugp duduta190578 sicamin anasstasia georgy Marga gabriela60 Dorina Danila Carina doinabacau mihaela Doini GetaV Mihai bubu Myosotis georgiana Vernil Rux penelopa costieanuconstantin stefana Tinkerbell Karla 33 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iun 01, 2011 9:22 pm | |
| Ca de obicei nu ma pot hotari care e mai frumos, toti imi plac. Felicitari Karla ! | |
|
| |
mihaela
Numarul mesajelor : 13 Localizare : CONSTANTA Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iun 01, 2011 9:42 pm | |
| Am ramas cu gura cascata admirand trandafirii astia. Felicitari, Karla pentru cum te-ai inconjurat de frumos... | |
|
| |
Mihai
Numarul mesajelor : 95 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Gradinarit.......dupaureche Stare de spirit : Confuza Data de inscriere : 04/05/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iun 01, 2011 9:47 pm | |
| Chiar eşti inspirata,sa ştii! Nu avem niciun omuleţ din ala care bate din palme?Un emoticon ,ceva. Ar fi mai uşor pentru mine.
Pene, sa ştii ca am vazut bancuţa Karlei.Deosebita! | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iun 01, 2011 9:52 pm | |
| Bubu, esti tu draguta; eu am o preferinta pentru Michèle Morgan, probabil pentru ca e nou Merci, Mihaela si bine ai venit in gradina mea! Mihai, are un defect bancuta aia: sa cam incinge metalul cand e arsita... noroc ca are umbra dupa-amiaza | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iun 01, 2011 10:07 pm | |
| - Karla a scris:
- se cam incinge metalul cand e arsita...
Deci tot lemnul e mai ecologic | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iun 02, 2011 10:02 am | |
| Un artizan bun de la noi ar putea face băncuţa-fluturaş din lemn... sau, o combinaţie din fier şi lemn, astfel încât să nu te incingi la fund când stai pe ea | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iun 02, 2011 10:06 am | |
| Karla, cam sfioasă Madame Figaro asta!! ... stă cu capul plecat Bine, măcar, că ai aşezat-o lângă dl. Eric cel înfocat | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iun 02, 2011 11:05 am | |
| Ei da, Penelopa, e sfioasa tare... Unde mai pui ca Eric e un navigator cunoscut, curajos, cutezator... ar trebui sa-i pun vreun tutor, sa nu lesine! Stef, nu stiu daca e mai ecologic lemnul, habar n-am. Din punct de vedere ecologic, si unul si altul se recupereaza usor si nu polueaza. Da' poti sa-ti faci bancuta din fier sau din otel, Penelopa. Chiar daca se incinge, poti sa stai pe ea fara probleme... fierul nu te frige cand acumuleaza caldura, iar cand iti intinzi coloana vertebrala pe structura de metal incalzita, nu mai ai nevoie de masaj pentru mine e un avantaj | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iun 02, 2011 7:29 pm | |
| Karla nu ma pot abtine cu intrebarile.
In pozele de zilele trecute am remarcat masivul creat anul acesta pus in lungul gardului. Din ce material e gardul de nu-ti incinge trandafirii ? | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 03, 2011 9:18 am | |
| Bubu, orice material natural nu incinge trandafirii. Gardul acela e de fapt o plasa metalica obisnuita, pe care am ocultat-o cu rulouri de... zi-i sa-i zic... de material din ala din care se fac si cosurile si maturoaiele... se gasesc in comert... Se vede in poza recenta cu "Nina Renaissance" materialul ala. Un soi de tesatura de ramuri lemnoase. E opac; mi-am permis pentru ca soarele vine din directia opusa. Pe partea cealalta, cu bancuta, am pus aceleasi rulouri, dar din tulpini de bambus, care lasa sa treaca lumina... Max voia sa darame totul si sa faca un gard din zid, o investitie care mie mi s-a parut foarte costisitoare, mai ales ca nu avem timp pentru un astfel de santier... i-am propus sa imbrac eu gardul in trandafiri si alte plante grimpante, i-am promis ca in doi-trei ani totul o sa fie acoperit de flori si i-a placut ideea. Am plantat totul asta primavara, trandafiri grimpanti si tufe in culori pastel, cateva clematite albastre, hublon auriu... In locurile dificile, de sub arborii vecini, mi-au intrat niste tufe de zmeura galbena si afine. Iar ca plante perene care sa le tina companie, am pus tot albastre: geranium Rozanne, cateva campanule, agapanthe albastre (de incercare) apoi cateva medicinale: absynthe, curry, menta-citronelle... Acuma nu le mai ramane decat sa creasca | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 03, 2011 9:26 am | |
| Ba nu, nu se vede in poza cu Nina Renaissance... insa se vede in poza care arata spatiul din spatele casei... | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 03, 2011 12:49 pm | |
| Merci de raspuns, deci rulouri. Intreb pt ca pe o parte a curtii am gard de plasa metalica pe care am pus f. bine trandafirii, iar pe cealalta parte am gard de tabla. Am pus si acolo 3 trandafiri dar nu le merge bine, cred ca tabla ii incinge prea rau. Uitandu-ma pe pozele tale am remarcat gardul si ma intrebam : daca as pune rulouri lipite de tabla, sau ceva impletitura din bambus sau ramurele, ma rog, oare ar izola caldura degajata de tabla ? Ca asa as extinde colectia . | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 03, 2011 12:55 pm | |
| Cred ca ar fi nevoie de un strat izolator termic intre tabla si impletitura de ramurele, altfel n-ai facut nimic... sa-l intreb pe Max ce exista ca material, el trebuie sa stie... ar fi pacat sa nu profiti de spatiul acela... Daca ai o poza cu gardul de tabla, ar ajuta | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 03, 2011 12:58 pm | |
| Bubu, nu cred ca ar fi o solutie buna pentru trandafiri. Parerea mea, dupa ce am vazut locatia, ar fi sa indepartezi de acel gard trandafirii (cam 30 cm) si sa intinzi cateva sfori sau sarma de care sa agati trandafirii. Sau acolo sa fie numai tufe inalte de trandafiri. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 03, 2011 1:01 pm | |
| Acu n-am poze dar o sa fac.
Pai si eu ma gandeam ce sa fac sa profit si de spatiul ala. Izolam, ce sa facem. Mai ales ca as incerca pe bucati, intai in dreptul unuia, sa vad cum merge.
| |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 03, 2011 1:54 pm | |
| Sigur... iti mai ramane si posibilitatea de a folosi alte plante, genul de iubitoare de caldura, ca cele mediteraneene, dar banuiesc ca vrei trandafiri | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 03, 2011 2:11 pm | |
| Am deja pusa pe vardul acela o ionicera care o duce foarte bine, dar as vrea trandafiri . Daca gasesc o solutie bine, daca nu o sa pun tufe mai la distanta. O sa fac poze diseara. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 03, 2011 2:21 pm | |
| Si asta e o idee... un grilaj de lemn fixat in pamant, la 50-70 cm distanta de gardul de tabla, pe care sa urce trandafirii. Ai putea chiar sa pui bourboni, ca aerul ar circula... fa pozele si vedem in functie si de costuri si de volumul de munca, doar nu-s de neglijat... | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iun 14, 2011 11:41 am | |
| Cateva mici minunatii din gradina mea, ca tot n-am mai pus demult fotografii... "Sweet Love" (Harkness) e una dintre rozele cele mai dragi mie. In afara de culoarea adorabila, are un parfum magnific, foarte original, m-a mirat chiar si pe mine... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]In plus, florile rezista excelent la ploaie, doar ce se pateaza putin cu roz, insa floarea nu e afectata. Niciun defect in trandafirul acesta, niciun punct slab... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Una din ciudateniile gradinii mele e "Grisalis" ("Quai des Brumes") -o creatie Lucien Massad pentru Guillot. E un trandafir gri, numit dupa filmul 'Cheiul brumelor" cu Jean Gabin si Michèle Morgan). In fapt, e gri-proaspat cand se deschide, apoi devine alb-murdar. Eu l-am asociat cu americanul Sexy-Rexy gandindu-ma ca rozul pune cel mai bine in valoare griul: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iun 14, 2011 11:48 am | |
| Tot Lucien Massad a creat si "Belle de Sardaigne" (Frumoasa din Sardinia) - un grimpant foarte prolific, care infloreste in buchete de flori marunte, de dimensiunea unei unghii, poate putin mai mari... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Un trandafir care se cheama "Mille et une nuits" (O mie si una de nopti) - Dorieux. E o minunatie: bobocii sunt galbeni, pe masura ce se dezvolta devin albi, apoi crème... iti zici ca ura, ai un trandafir alb-galbui... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]... si cand se deschide complet, iti arata o inima oranj ca un soare... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre Karla in Mar Iun 14, 2011 12:04 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iun 14, 2011 11:51 am | |
| Asta ultimul m-a dat pe spate, sunt frumosi toti dar o mie si una de nopti.... | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iun 14, 2011 11:54 am | |
| Alt parfum magnific: "Manuel Canovas" (Guillot-seria Generosa)... Cred ca "Sweet Love" si "Manuel Canovas" sunt cele mai originale parfumuri din gradina mea... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Cativa delphinium... ador floarea asta... am in toate culorile... insa cele albastre ma omoara... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iun 14, 2011 12:00 pm | |
| Anul asta l-am descoperit si eu pe "Mille et une nuits", Bubu. Era sa cad cand s-a deschis prima floare... Ti-l pun si pe "Bal Folk" de la Meilland: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Cand e imbobocit pare o roza moderna, roz-saumon, insa cand se deschide, e un oranj in forma ancienne, ca cele englezesti. Floarea mare, e mirare pentru un trandafir de bordura de 60 cm... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iun 14, 2011 12:09 pm | |
| E f. frumos si Bal folk, e mai frumos decat in pozele care le-am gasit. N-ai si Bal Musette ? | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iun 14, 2011 12:14 pm | |
| No, pe acela nu-l am... Nu prea-mi plac trandafirii cu petale putine, daca n-au macar 30, nu ma atrag. Am cativa si din acestia, insa doar asa, de diversitate.... Si apoi, cred ca e de preferat "Marie Curie", e mai putin "salbatic"... o sa ti-l arat cand imi infloreste. Eu il am in tija, iar tijele infloresc mai greu, mai ales in primul an... | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina Karlei | |
| |
|
| |
| Gradina Karlei | |
|