| la Bubu | |
|
+31ghana laurabv Paulyna popescugp Marga georgy duduta190578 anasstasia gabriela60 marirogo Carina elena410 doinabacau geodezia codruta Doini mihaela Mirela ani Attila costieanuconstantin Vernil Rux Tinkerbell sicamin georgiana Karla Myosotis stefana penelopa bubu 35 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Dum Iun 01, 2014 11:59 pm | |
| Nu Myo, dar am vazut la cineva cum l-a legat de un bat si arata ceva mai bine. Eu il tai dupa inflorire si ramne o tufa verde decorativa. Inca n-am descoperit geraniumul perfetc, mai caut. Rozanne infloreste toata vara, am unul singur, ca stiu ca e sensibil la frig.
Laura eu l-am luat de la Dianadia, dar n-are rost sa dai bani, ca eu trebuie sa-l divizez la toamna, a crescut ca un monstru. Campanulele imi plac si mie, dar nu traiesc in gradina mea. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iun 02, 2014 11:14 am | |
| Oh, ce fain arata o bogatie de flori, de nu le poti numara! | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iun 02, 2014 1:56 pm | |
| o nebunie de culori sa traiasca mult si bine doamna care le ingrijeste ca tare frumoase sunt | |
|
| |
popescugp
Numarul mesajelor : 503 Localizare : Medgidia Joburi/Distractii : pensionar Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 29/03/2013
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iun 02, 2014 2:10 pm | |
| Bubu o campanula de gradina: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iun 02, 2014 2:53 pm | |
| Multumesc de dedicatie GP. Tare-mi plac campanulele dar inca nu le-am descoperit secretul. Multumesc Karla, multumesc Geo . | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iun 02, 2014 11:47 pm | |
| Nu ma speria cu campanulele...eu speram sa le am si la anul viitor. Eu nu am decat 4 cumparate asta primavara, cele 2 din poza care au inflorit si mai astept sa infloreasca una roz si una sper sa fie alba ... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Mar Iun 03, 2014 9:07 am | |
| Cred ca acelea nu tin peste iarna, Laura... s-ar putea sa ma insel. Campanulelor le trebuie putin calcar, un pH un pic alcalin si tu nu ai, Alina... probabil de aceea nu le merge. Daca merg lupinii, campanulele n-au cum sa mearga.
| |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Mar Iun 03, 2014 3:09 pm | |
| Campanulele alea sunt bianuale, Laura! Am avut si eu plantate din rasad. Un an sta planta mica, iar al 2-lea an creste mare si infloreste. Are nevoie de tutore cand e inflorita. In mod normal se autoinsamanteaza, dar pentru siguranta, eu scuturam semintele, cand erau maturate, in acelasi loc. Dupa cativa ani n-a mai iesit nimic. Acum am o campanula alba, perena, care se indeseste pe masura ce trece timpul. Cred ca se cheama "perciflora", daca am retinut bine [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Mar Iun 03, 2014 7:17 pm | |
| Superba campanula ta Pene. Am avut si eu pe bleo, dar intr-o vara cu 42 de grade le-a terminat caldura.
Karla la mine nu merg nici lupinii nici campanulele, cu floxul ce ma descurc.... | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: la Bubu Mar Iun 03, 2014 7:57 pm | |
| Din asta alba am si eu 3 rasaduri cumparate...daca zici ca e perena e super....trebuie sa fac un semn sa nu le smulg la primavara din greseala. Deci ale mele sunt bianuale ? O sa cumpar samanta ( campanula medium am vazut de vanzare ) si sa pun la germinat...sa am si la anul viitor inflorite.... | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iun 12, 2014 1:27 pm | |
| [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]In ordine : Blue Girl, Briosa, Paul Bocuse, Sophia si William Christie. | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iun 12, 2014 3:23 pm | |
| | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iun 12, 2014 8:45 pm | |
| Cum ti se pare Blue Girl? Arata foarte bine in poze...
trebuie hranita bine, ai mei au scazut inflorirea ca au avut mai putina hrana ( in doi ani epuizeaza tot ce au in sol)... | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iun 12, 2014 9:44 pm | |
| Un trandafir superb, in poza e doar o ramura inflorita, numai ca si el a crescut prea mult, iar trebuie sa fac permutari . Mai am cateva poze, o sa le pun. | |
|
| |
aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iun 12, 2014 10:41 pm | |
| superbi trandafiri ai Bubu!ultimul i-mi place mult de tot! | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iun 12, 2014 10:44 pm | |
| Super arata ! Imi plac la nebunie trandafirii care infloresc asa bogat. Voi ce ingrasamat puneti la trandafiri ? Eu am un rest de ingrasamnat complex 15-15-15 cred. Mi-am propus sa pun si eu dupa ce trece primul val de infloire, problema este ca am plantat si trandafiri de anul trecut si din primavara asta, si am inteles ca la cei plantati recent nu le face bine ingrasamantul.... | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iun 12, 2014 11:58 pm | |
| Multumesc Aura, multumesc Laura . Eu folosesc un ingrasamant Vilmorin pentru trandafiri. Laura eu am pus din primul an si n-au avut probleme. M-a invatat Karla sa pun si la plantare, dar recunosc ca nu reusesc tot timpul. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Vin Iun 13, 2014 12:25 am | |
| Mai am cateva poze , dar e ce a scapat dupa atatea ploi. Mai mult de jumatate din flori mi s-au stricat in primavara asta... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Agnès Schilliger, Prince Stirbey, Crazy Fashion si 2 imagini de ansamblu. Nu-i asa ca in ultima poza se vede ca mai incape un trandafir ? | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: la Bubu Vin Iun 13, 2014 9:11 am | |
| | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: la Bubu Vin Iun 13, 2014 10:52 am | |
| Geo , vesnic in foame de trandafiri Cred ca daca ai muta chestia aia care seamana cu Liatris sau Kniphophia (care mie imi pare ca strica peisajul din unghiul din care ai luat poza) ar trebui sa pui acolo un trandafir, dar unul care sa faca fie pitic si in contrast (alb sau mov inchis , sau un portocaliu) | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: la Bubu Vin Iun 13, 2014 11:05 am | |
| | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: la Bubu Vin Iun 13, 2014 11:52 am | |
| Mai incape unul alb, sa se asorteze cu Crazy... si mi se pare ca albi nici nu ai. Sunt cei mai dificili, ca rezista cel mai putin la ploaie... | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: la Bubu Vin Iun 13, 2014 12:00 pm | |
| Sau tot un roz fucsia, insa cu flori mici sau simple... | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: la Bubu Vin Iun 13, 2014 12:10 pm | |
| - laurabv a scris:
- am inteles ca la cei plantati recent nu le face bine ingrasamantul....
daca i-ai plantat in pamant virgin adica daca nu a fost cultivat nimic inainte, nu e nevoie la cat de fertil e pamantul la noi. Insa daca ai plantat in sol cultivat ani de zile, in care resursele de hrana s-au epuizat, poti pune ingrasamant. Eu stiu ca intotdeauna se pune ingrasamant la plantare ca planta sa demareze avand cu se hrani la indemana, insa acesta nu trebuie sa fie in contact cu radacinile. (ingrasamant organic, bineinteles ; cel utilizabil in agricultura biologica, nu chimicale). Ca sa fii sigura ca nu risti sa arzi radacinile la plantare, pui ingrasamantul pe fundul gropii, intinzi pe toata suprafata ei (respecti cu strictete dozele, scrie pe cutie cat se pune exact la plantare) acoperi cu o mana de pamant astfel incat ingrasamantul sa nu se mai vada si plantezi. Peste iarna ingrasamantul se dizolva in sol si cand radacinile avanseaza in pamant, au hrana care le trebuie la indemana si demareaza mai usor. Insa pentru plantatul in gradina ta cea noua, poti sa sari peste etapa asta... | |
|
| |
aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| |
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: la Bubu | |
| |
|
| |
| la Bubu | |
|