| Achimenes | |
|
+9Marga duduta190578 Tinkerbell gabriela60 Vernil doina stefana penelopa Myosotis 13 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Achimenes Joi Mar 10, 2011 9:21 pm | |
| | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Achimenes Vin Mar 11, 2011 1:36 pm | |
| Deocamdată, încep mcu poze: - Achimenes roşu simplu http://penelopa.sunphoto.ro/septembrie_2010/22833573- Achimenes roz-lila http://penelopa.sunphoto.ro/flori_si_animale_2010/19028224- şi colecţia de sub streaşina casei http://penelopa.sunphoto.ro/Flori_si_alte_chestii_2010/20240729Ce-mi place mie la planta asta?... este faptul că iarna nu te mai încurcă în spaţiul vital al celorlalte plante care nu vor să-şi ia un repaus. Şi-mi mai place că înfloreşte abundent de la începutul verii până la sfârşitul toamnei. Eu o ţin în ghivece suspendate, pe post de petunii care, la mine, nu vor să supravieţuiască. Am renunţat la petunii şi m-am aruncat la Achimenes. Tocmai am scos rizomii din toate ghivecele şi i-am trasnplantat în pământ proaspăt, udându-i puţin şi punându-i la lumină şi căldură spre a încolţi. Momentan, am achimenes mov (din belşug - am adus rizomi la serviciu şi i-a dăruit colegelor),, roz-lila, roşu simplu şi roşu bătut dar mai puţin. Îmi doresc foarte mult achimenes alb şi galben.
Ultima editare efectuata de catre penelopa in Lun Apr 04, 2011 3:05 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Achimenes Vin Mar 11, 2011 1:40 pm | |
| - penelopa a scris:
Îmi doresc foarte mult achimenes alb şi galben. Negociem cu GetaV , ori cu DanaT. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Achimenes Vin Mar 11, 2011 9:26 pm | |
| Exact faptul ca pot sa bag ghivecele sub dulap, iarna, imi place si mie. Eu am numai mov si unul roz-rosietic dar care nu prea infloreste. Oricum eu zic ca e mai frumos decat petuniile. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Achimenes Joi Mar 17, 2011 1:55 pm | |
| Negociem, Ştef, dar văd că Geta e lipsă la apel. Poate mă înfurii şi mă duc direct pestea ea .... să negociez. | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Achimenes Joi Iun 30, 2011 10:09 am | |
| Pene iti pun eu achi alb care a inflorit asa anul trecut Anul acesta nu stiu ce este cu el ca merge tare greu . Din galben am un singur fir dar pot pune niste frunze la inmultit. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Achimenes Joi Iun 30, 2011 11:10 am | |
| Doina, să ştii că şi achii mei roşu-dublu sunt cam refractari anul acesta, iar unii care n-au înflorit anul trecut (deci, nu ştiu ce fel sunt), nici anul acesta nu au făcut boboci ... mai mult, au ieşit doar 3 fire :x Nu te mai chinui cu galben că îmi pune DanaT la prins, dar dacă poţi să faci ceva cu alb, te pupăcesc la infinit. | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Achimenes Joi Iun 30, 2011 11:28 am | |
| | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Achimenes Joi Iun 30, 2011 1:30 pm | |
| Doina, te rog mult sa-mi inmultesti si mie cateva fire de achi alb, iti ofer la schimb un lastar de Hoya lacunosa. Multumesc mult. | |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Achimenes Joi Iun 30, 2011 8:28 pm | |
| Se rezolva si pentru tine Vernil | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Achimenes Dum Iul 03, 2011 2:52 pm | |
| buna tuturor si bine v-am gasit foarte frumosi achi superbi am avut si eu dar numai mov si am dat la cineva cu mana buna si acum mai am trei fire mov din care unul se pregateste sa moara asta este
| |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Achimenes Dum Iul 03, 2011 4:18 pm | |
| Bun venit, Gabriela60! Daca ne spui de unde esti, vom sti cum sa te ajutam .... cu achi, divers colorati, care asteapta sa fie dati! | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Achimenes Mier Iul 06, 2011 3:52 pm | |
| Eu am primit anul trecut de la Doina si Fleur si se pare ca dupa am bombanit destul s-ar parea sa mai aleg ceva Aumblat taica-meu la ei si ...........iaca Tot imi fac curaj sa ajung la Craiova ,vazusem eu la un beneficiar vreo 2 nuante de roz si parca si alb | |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Achimenes Joi Iul 07, 2011 1:36 pm | |
| Ai mei au inceput sa infloreasca , unii au cate 2-3 floricele , altii mai multe. La unii inca mai astept florile dar au boboci . Zilele astea imi fac topic cu gradinile mele si pun poze noi | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Achimenes Vin Iul 08, 2011 1:08 pm | |
| | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Achimenes Sam Iul 16, 2011 8:33 am | |
| buna sunt din Tg.Jiu o sa-mi pun si eu niste poze cu florile si gradina mea dar nu ma pricep singura si fiul meu are putina treaba saptamana asta am si eu ceva flori realitatea-i ca-mi plac toate....cu unele am si probleme asta e sunt gradinar | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Achimenes Sam Iul 16, 2011 9:52 am | |
| gabriela, intra te rog la topicul Gradina si deschide acolo (apesi pe iconita de stanga sus, pe care scrie "New Post" ) o gradina virtuala pe care sa o admiram cu totii. Acolo pui si pozele. Le poti incarca direct din calculator. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Achimenes Dum Sept 25, 2011 8:47 pm | |
| L-am zarit in gradina, printre frunze uscate, aproape de radacina unui citisus. Nu stiu cum a ajuns acolo, dar l-am jumulit si l-am pus langa fratii lui care se pregatesc de culcare. El, insa, e plin de vigoare si ... flori http://penelopa.sunphoto.ro/Flori_interior_2011/48250850 | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Achimenes Mar Sept 27, 2011 7:27 pm | |
| | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Achimenes Mar Sept 27, 2011 8:08 pm | |
| Ce frumosi au fost, Duduta! Cei mov, deja, nu mai au flori si frunzele au inceput sa se usuce. Vor la nani! Doar cei rosii se mai tin batosi si, mai la urma, cei roz. Ce mai, se apropie iarna!!! | |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Achimenes Mar Sept 27, 2011 8:25 pm | |
| Ai mei sunt inca plini cu flori . Singurul care da semne de oboseala este New Fantasy . New Fantsy nu au fost pozati si cred ca la anul renunt la ei si la Annie Bell pentru ca nu-mi place cum se comporta la mine in balcon. Acestia aveau o poza cu mai multe flori dar cred ca nu am pus-o in album in primavara cred ca am avut un singur rizom dar le place la mine in balcon si la anul va fi o splendoare | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Achimenes Mar Sept 27, 2011 8:43 pm | |
| | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Achimenes Mar Sept 27, 2011 9:03 pm | |
| Vai Doina ce frumuseti ai eu am cumparat de la Nina toate culorile si ce crezi au iesit dar nu au crescut au putrezit ca le-am dat prea multa apa. | |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Achimenes Mar Sept 27, 2011 9:25 pm | |
| Imi pare rau Marga Stiu ca este o problemuta cu apa , primavara, cand sunt micuti. Eu cred ca am gresit si le-am dat prea putina apa in primavara | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Achimenes Dum Oct 02, 2011 9:11 am | |
| Nu stiu la care ii spui tu, Doina, New Fantasy, dar lila-ul ala din prima poza este super! Daca vrei sa renunti la el, il pot caza eu | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Achimenes | |
| |
|
| |
| Achimenes | |
|