Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !
 
Portal*AcasaInregistrareConectare

 

 [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 14  Urmatorul
AutorMesaj
georgiana

georgiana

Numarul mesajelor : 2072
Localizare : valenii de munte/prahova
Joburi/Distractii : hibiscusii
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 19/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeVin Oct 28, 2011 1:59 pm

stef a scris:
Pandispanul il pui de la inceput, sau lasi merele sa se coaca inainte?

eu fac reteta cum a zis vernil dar nu rad merele, le tai bucati

pun merele sa se inmoaie mai intai in cuptor, apoi le scot cateva minute sa se racoreasca si dupa aceea pun pandispanul
Sus In jos
Vernil



Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeDum Oct 30, 2011 8:01 pm

Am facut reteta de aluat a Gabrielei. Este extraordinar de buna ... am primit felicitari pentru foietaj ...
Este foarte usor de facut si garantat buna. Am facut aluat dintr-un kilogram de faina, din care am copt placinta cu branza dulce si stafide, o alta cu mere si o alta cu dovleac.
Saptamana viitoare voi face acelasi aluat dar cu umplutura de carne. Cred ca se poate folosi aluatul si la cornulete cu rahat. CHiar ca l-as face fericit pe sotul meu.


Ultima editare efectuata de catre Vernil in Dum Oct 30, 2011 8:05 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
georgiana

georgiana

Numarul mesajelor : 2072
Localizare : valenii de munte/prahova
Joburi/Distractii : hibiscusii
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 19/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeDum Oct 30, 2011 8:04 pm

mi-ai facut pofta de placinta cu branza [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 1059784619
Sus In jos
Vernil



Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeDum Oct 30, 2011 8:07 pm

Georgiana, a ramas tortul nemancat, s-au batut pe placinte. Mie imi place foarte mult sa mananc simplu, chiar daca este o zi festiva. Iar acum este anotimpul dovleacului, al merelor.
Anul asta am ratat sa fac galuste cu prune.
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeLun Oct 31, 2011 8:48 am

spune-mi si mie cum faci umplutura de dovleac eu nu am facut niciodata placinta cu dovleac
Sus In jos
Vernil



Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeLun Oct 31, 2011 6:12 pm

Soacra mea fierbe dovleacul in lapte. Pe altii i-am auzit ca il calesc, ca si pe mere. Eu il las "naturel", ca e mai sanatos. Insa il amestec cu zahar, scortisoara si putin gris (ca sa absoarba sucul). Si il rad pe cea mai fina razatoare.
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeMar Noi 01, 2011 2:00 pm

Am vazut pe culinar.ro (primesc newsletter de la ei ) reteta de sarmale "sparte" . Voi cum le faceti?
Eu am incercat mai demult sa le pregatesc baietilor varza " a la Cluj" , dar n-au fost prea incantati de aspect.
Nu mai repet experienta cu placinta prafoasa prea curand, ca s-a terminat rapid din tava (am facut-o cu zahar obisnuit, nedorind sa experimentez cu fructoza). Primul care s-a infiintat la degustare a fost sotul meu Twisted Evil .
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeMar Noi 01, 2011 6:44 pm

tu sarmale sparte ii zici la varza a la Cluj?
eu de obicei o fac cu varza dulce ca o mananca cu smantana pai calesc 1 - 2 cepe cu putina slaninuta afumata (pentru gust) eu pun si orezul aferent la calit cu ceapa pun apoi in carne sare , piper , cimbru si ceapa cu cele calite varza tocata si frecata cu sare amestecata cu o lingura pasta de rosii si niste felii de rosii de aspect, pui putin ulei pe fundul tavii asa ca si cum o ungi ,pui un strat de varza ,o foaie 2 de dafin boabe de piper,pui carnea o uniformizezi si apoi inca un strat de varza , o acoperi cu apa ca la sarmale si o dai la cuptor. Eu si sarmalele le fierb in cuptor si nu se prind niciodata si arata mai bine.
Am mancat la o colega "clatite lugojene" si mi-au placut tare mult sa va zic si voua reteta: faci clatite pe care le rulezi ca pe un pachetel cu urda indulcita cu stafide si ce pui in ea , atatea cate-ti trebuie sa acoperi fundul unei tavi ( tu o alegi cat de mare vrei).Tava o ungi cu margarina pui clatitele frumos si faci un amestecdintr-un pahar mare de smantana , 3 galbenusuri de ou si zahar dupa gust pe care-l torni peste clatite.Albusurile le bati spuma cu putin zagar , le intinzi frumos pe deasupra si dai la cuptor. Inainte de a le scoate din cuptor le mai lasi cateva minute cu usa la cuptor intredeschisa sa devina albusul crocant.
Mie mi-au placut tare mult dar am folosit cam mult zahar si m-au certat ai mei deci faci totul cat vrei de dulce nu ai o anumita cantitate.Poti sa faci clatitele si cu dulceata.
Sus In jos
Vernil



Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeMar Noi 01, 2011 6:45 pm

sotului tau i-a fost pofta Very Happy
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeMier Noi 02, 2011 7:43 am

Stef clatitele alea poti sa le faci pentru sotul tau ca nu pui zahar pui inlocuitor si poti renunta la albus
ouale cu smantana se fac asa ca o crema de vanilie
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5243
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeMier Noi 02, 2011 9:00 am

Am facut compot de mere fara zahar, fara nici un fel de indulcitor. A fost foarte bun. Pur si simplu am fiert merele. Am fost obligata sa-l fac asa pentru tatal meu care e bolnav si are si diabet. Acum asa il beau si eu. Chiar eram stresata cand beam compot cu zahar. Trebuie sa beau foarte mult lichid si ma gandeam ca bag prea mult zahar in mine.
Mama mea face placinta de dovleac si fara zahar. Rade dovleacul pe razatoarea mare, il intinde pe foaie si uneori presara putin zahar din mana. Dar mie imi place fara zahar. Mi se pare mai gustoasa.

_________________
floarea raiului

0747*394*150
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeMier Noi 02, 2011 2:21 pm

gabriela60 a scris:
tu sarmale sparte ii zici la varza a la Cluj?

,pui un strat de varza ,o foaie 2 de dafin boabe de piper,pui carnea o uniformizezi si apoi inca un strat de varza , ..
In reteta de pe culinar, carnea (pregatita cum se stie) era pusa pe stratul de varza sub forma de perisoare mai mari, rotunde sau alungite (sa semene la forma cu sarmalele). Iar in farfurie aspectul era mai placut decat amestecul de carne tocata cu varza.
Cand fac clatite nici nu mai apuc sa le umplu pe toate, ca fiecare proceseaza deja cateva cu ce umplutura ii cere inima. Eventual chiar fara umplutura. Necum sa am timp sa le pun si la cuptor Laughing .
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeMier Noi 02, 2011 3:50 pm

n-am incercat asa sa fac carnea ca niste perisoare dar eu o scot din tava cu o paleta su zici ca-i budinca
dar nu se omoara teribil nici dupa asta nici dupa sarmale iar clatite fa cand nu sunt acasa mie nu prea-mi place sa fac clatitele ca dupa ce termini si tu mirosi ca o clatita
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeMier Noi 02, 2011 5:08 pm

La ce bun să facem sarmale sparte, când oricum se sparg în farfurie când le mănânci [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 2945718842

Am vrut să vă dau şi eu o reţetă de prăjotură cu gutui, dar nu v-o mai dau că am făcut-o eu şi-a ieşit un caca-maca!!1 pirat
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeMar Noi 08, 2011 10:38 pm

Io taman am facut lasagne cu carne si branza
Sa va spun ca s-au batut turcii la gura lor?
Lasagnele le-am cumparat
Le-am pus in straturi intr-o tava,am pus un strat de carne tocata cu mirodenii(ghimbir,piper) si multi multi ardei si dovlecei in ea,apoi strat de lasagne ,strat de branza telemea cu branza de vaci ,mirodenii si alt strat de lasangne
Peste toate am turnat sos bechamel si gata papa
In we fac canneloni
Ma gandesc sa incerc si cu umplutura pe baza de peste
Sa pun in aceeasi tava 3 tipuri de umpluturi
Sus In jos
Vernil



Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeDum Noi 13, 2011 1:40 pm

Trebuie neaparat sa incercati prajitura asta. E rapida, gustoasa si cu ZERO grad de dificultate in preparare. E chiar perfecta pentru un sfarsit de saptamana. E o reteta greceasca.
Ingrediente:
- 1 pahar de ulei- 1 pahar de zahar- 1 pachet foi de placinta (400 grame)- 1 pahar de iaurt (200 ml)- 1 plic praf de copt- 1 plic zahar vanilat- 4 oua- 1 lamaie- 1 fiola esenta de rom- sirop de zahar ars (6, 7 linguri zahar, 3 cani apa)
Mod de preparare:
Se dezgheata foile de placinta, se zdrentuiesc fara mila Razz . Se bat ouale cu zahar; se adauga ulei, iaurt, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga esenta de rom si se amesteca totul bine. Se pun zdrentele foilor de placinta si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent/tava (nu e nevoie sa ungeti cu nimic forma). Se da prajitura la cuptor cca. 35-40 de minute pana se rumeneste, la foc potrivit (180 grade).
Intre timp se prepara siropul de zahar ars: ardeti pe foc foarte mic 6, 7 linguri de zahar (eu am pus zahar brun). Cand incepe sa se caramelizeze (nu are voie sa fumege sau sa se arda/sa se inegreasca, fiindca va fi amar) adaugati trei pahare mari de apa. Lasati sa se topeasca caramelul si fierbeti pana scade putin. Siropul se pune peste prajitura cat inca e calda. Nu va grabiti, siropul se va absorbi incet, incet... pe masura ce-l turnati. Siropul original era de lamaie: din 3 pahare de apa, zeama de la 2 lamai + coaja, 2 pahare de zahar. Se fierb toate pana scade putin, dupa care se toarna peste prajitura, exact ca cel de zahar ars
Prajitura de taie cand e rece, e zemoasa si dulce ca o baclava... adica delicioasa!
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeDum Noi 13, 2011 2:38 pm

multumesc Vernil o sa incerc si eu dar trebuie sa-mi iau foi de placinta e interesanta reteta
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeMar Noi 15, 2011 2:50 pm

ernil sa stii ca azi am facut prajitura de ai dat mai sus reteta si e foarte buna numai ca a mea nu pare asa insiropata cred ca am avut ceasca mai mica in rest e super.Multumesc de reteta.
Sus In jos
Vernil



Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeMier Noi 16, 2011 7:51 pm

Data viitoare folosesti o cana mai mare. Very Happy
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5243
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeJoi Noi 17, 2011 9:05 am

Cine stie o reteta de conservat sfecla rosie ? Am scos-o de vreo doua zile din pamant si ma tot invart pe langa ea. N-am mai pus niciodata, dar nici n-am timp momentan. Sper sa nu se strice Cool repede.

_________________
floarea raiului

0747*394*150
Sus In jos
sicamin

sicamin

Numarul mesajelor : 389
Localizare : timisoara
Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit
Stare de spirit : destul de buna
Data de inscriere : 01/04/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeJoi Noi 17, 2011 9:35 am

Myo ,eu cum sant momentan o mare consumatoare de sfecla rosie (de nevoie) ,o pregatesc in mai multe feluri.
Cel mai bine e ca sfecla sa fie coapta in cuptor ,ca isi pastreaza mai mult vitaminele. Se lasa un pic acoperite si calde inca se curata. Se rad ,se pune sare si otet si apoi in borcan. Eu mai rad si hrean si pun .
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeJoi Noi 17, 2011 9:53 am

Şi eu conserv de vreo 2 ani salată de sfeclă roşie.
Sunt multe reţete pe Net, dar eu am folosit-o pe cea care mi s-a părut cea mai comodă.
Adică, am spălat sfecla şi am pus-o la fiert cu coajă. După ce s-a fiert (intră furculiţa în ea), am lăsat-o la scurs, am curăţat-o de coajă şi am dat-o pe răzătoarea mare. Peste ea am ras hrean (pe răzătoarea mică- atenţie, se lasă cu plâns şi secreţii nazale apoase [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 2945718842 ) după gust şi după cît rezişti Very Happy , apoi se adaugă sare (cât îţi place), zahăr (cam 1 lingură la 1 kg sfeclă rasă) şi oţet tot după gust.
Am amestecat maclavaisul şi l-am lăsat vreo 2 ore să se înţeleagă ingredientele între ele, apoi am pus la borcane, am pus în fiecare din zeama rămasă în vas, am capsat şi ... la beci cu ele.
Poftă bună, că eu nu pot s-o mănânc .. fiindcă-mi iese pe nas [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 2945718842
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeJoi Noi 17, 2011 5:36 pm

Sfecla se conserva .........................invelita in ziare si pusa in ladite in pivnita/garaj
totul e sa fie vreo 3-5 grade peste 0
Din ce am citit eu se pastreaza mai bine vitaminele si mineralele daca o pui in papa clocotita si o fierbi vreo 10 min
Acu variaza in functuie de soi,sfecla buna ,aia grena pana in miez ,fierbe repede,aia furazera,mai mult albicioasa la interior e mai atoasa si fierbe mai greu
Se poate face si suc de sfecla verde,morcovi si telina
Se recomanda pt efectul lor antiradicali liberi,anticanceros si se recomanda mai ales celor care au facut operatii
reteta ar fi 300 ml de suc de morcovi si telina si 150ml suc de sfecla,se amesteca si se bea in decursul unei zile
mie imi place sala de sfecla cruda in salata de cruditati sau de sfecla fiarta si rasa ,cu ulei de samburi de struguri,lamaie
Eu cumpar hrean la borcanele si-l amestec cu sfecla rasa ;cum urmeaza sezonul"porcariilor"e numa bun in combinatie cu carnai,toba,leber si altele
Cand am de lucru si nu-mi gasesc inspiratia imi curat o sfecla o tai felii,pun suc de lamaie pe ele si pornesc rontaiala
sunt bune de folosit ca "farduri " sau ca vopsele pt panzeturi


Ultima editare efectuata de catre Tinkerbell in Joi Noi 17, 2011 11:55 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5243
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeJoi Noi 17, 2011 8:13 pm

Multumesc. Cred ca sunt maxim vreo 3 kg asa ca n-am prea mult de lucru. bine ca nu trebuie sa fierb borcanele ca nu stiu de ce dar nu-mi place operatia asta.
Cred ca o sa le fierb cum zice Pene. Pe vremuri, cand radeam hrean puneam ochelarii de ski Laughing

_________________
floarea raiului

0747*394*150
Sus In jos
Karla



Numarul mesajelor : 2635
Localizare : France
Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii
Stare de spirit : vesela
Data de inscriere : 22/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitimeVin Dec 02, 2011 12:53 pm

Fetele, dati-mi o idee de aperitive...
Habar n-am ce sa pregatesc care sa fie romanesc: chiftele am tot facut, au un succes nebun la frantuzi...
La fel vinetele si zacusca...

As vrea altceva, care sa nu fie pizza (ca toti stiu sa faca), nici vreun antreu cu branza (frantuzii mananca branza la sfarsit, ca pe un desert)...
Vreo placinta cu legume, cu carne... habar n-am...

vreo idee?
Intre timp, o sa ma lansez si eu sa incerc prajiturile de aici, alea care nu sunt cu praf de copt, ca nu exista de cumparat... doar drojdie...
Sus In jos
Continut sponsorizat




[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 4 Icon_minitime

Sus In jos
 
[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]
Sus 
Pagina 4 din 14Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 14  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: D-ale gurii :: Pofta buna !-
Mergi direct la: