Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !
 
Portal*AcasaInregistrareConectare

 

 [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 14  Urmatorul
AutorMesaj
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMar Dec 27, 2011 5:18 pm

Myo io zic ca e de la margarina
Eu reteta de cornulete o stiu cu osanza sau daca e musai cu unt(frecat sa iasa apa din el,ca si la cozonac)
Imi ajunge cozonacul la Paste
La Craciun se face o prajitura din foi tari care se insiropeaza si intre foi se pune o crema de nuci rase si unt de seminte de canepa
I se spune "pelincile Domnului"
Fac turta dulce,cornulete cu umplutura de nuci ,gem,rahat sau alternativ gem,mac,susan,fursecuri simple sau cu crema,tort
Nema cozonac ca ma pune mama sa frec atata la el ca-mi dau duhu'
Stefana si eu tot numai din galbenusuri fac cozonacul,10galbenusuri la 1 kg de faina si jumate de albusuri pun in umplutura de nuca,jumate fac pricomigdale
Anul asta am sarit cozonacul si pricomigdalele
La Rev fac pricomigdale si tort Diplomat si poate tort de Mascota(desi e tare migalos si e ca sufleul,nu trebuie nici sa soptesti langa el ca se tufleste)
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5242
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMar Dec 27, 2011 9:32 pm

Tinkerbell a scris:
Myo io zic ca e de la margarina
Eu reteta de cornulete o stiu cu osanza sau daca e musai cu unt(frecat sa iasa apa din el,ca si la cozonac)

Am pus unt nu margarina. Astea nu sunt din alea umplute. Se face coca din faina,unt,zahar si nuca rasa si se modeleaza in mana niste bastonase care se pun in tava indoite, ca o semiluna. Nu se umplu.

Tinkerbell a scris:
........
La Craciun se face o prajitura din foi tari care se insiropeaza si intre foi se pune o crema de nuci rase si unt de seminte de canepa
I se spune "pelincile Domnului"
........

La noi se numesc turte. Se fac foi foarte subtiri (simbolizeaza scutecele lui Isus) din apa cu faina din care se taie patrate. Se coc pe plita sobei sau pe o tabla pe aragaz. Se lasa la uscat cateva zile. In ajun se face un sirop de apa cu zahar, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Se inmoaie fiecare foaie in sirop, se aseaza pe farfurie si se presara cu nuca rasa amestecata cu putin zahar, apoi iar o foaie, iar nuca si tot asa. Se face un teanc cam de o palma inaltime.

_________________
floarea raiului

0747*394*150
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMier Dec 28, 2011 10:42 am

Si la noi (la Braila), Myo, tot "scutecele lui Iisus" le spune si se fac la fel cum spui tu.
Prepararea lor imi aduce aminte de serile Ajunului de Craciun din copilarie, cand umblam cu colindele!!! Rolling Eyes


Ultima editare efectuata de catre penelopa in Mier Dec 28, 2011 10:46 am, editata de 1 ori
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMier Dec 28, 2011 10:45 am

Nici eu nu concep Craciun sau Paste fara cozonac. Dar, de regula, il cumpar What a Face
In schimb, caut si fac noi retete de tort sau prajituri.
Anul acesta am experimentat 2 retete gasite intr-o revista: una- tort de zahar ars si, a 2-a, placinta cu iaurt. Se fac usor si sunt extrem de gustoase!
Daca intereseaza pe cineva, le voi scrie.
Sus In jos
georgiana

georgiana

Numarul mesajelor : 2072
Localizare : valenii de munte/prahova
Joburi/Distractii : hibiscusii
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 19/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMier Dec 28, 2011 11:12 am

Pentru tort vreau eu reteta daca se poate
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5242
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMier Dec 28, 2011 11:45 am

Daca ti-au placut, scrie ca cine stie cui trebuie vreodata. Placinta cu iaurt suna bine la o cura de "dezintoxicare" Very Happy

_________________
floarea raiului

0747*394*150
Sus In jos
Vernil



Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMier Dec 28, 2011 5:57 pm

Myosotis a scris:
Mie daca nu-mi miroase a cozonac in casa, nu simt ca e Craciunul/Pastele. Chit ca uneori nu prea a iesit asa cum trebuie, dar mirosul e baza.
Io cumpar cozonac de la Boromir si ca sa obtin "parfum de sarbatori", dupa care sunt topita, pun o felie de cozonac la microunde si se umple toata casa de miros Laughing Sarmale si alte bunataturi fac singurica, asa ca la alea nu-i nevoie sa pun in functiune microundele Laughing
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMier Dec 28, 2011 7:01 pm

Deci,
Tort de zahar ars

Ingrediente:
- 1/2 cana de zahar, care se caramelizeaza
pentru creama: 6 oua, 6 linguri zahar, 600 ml lapte, un plic de zahar vanilat
pentru blat: 4 oua, 4 linguri zahar , 4 linguri faina, un praf de copt
pentru ornat: frisca si fructe

Mod de preparare
- se caramelizeaza zaharul (1/2 cana) intr-o cratita de 3 l si se roteste vasul pana se imbraca peretii, apoi se lasa la racit.
Intr-un castron, se amesteca cu telul, ingredientele pentru crema.(6 oua cu 6 linguri zahar, zaharul vanilat si laptele treptat). Se toarna in cratita caramelizata.
Separat, se face blatul: se bat albusurile cu zaharul pana se face spuma ca de bezea, se adauga galbenusurile, faina cu praful de copt. Si acest amestec se toarna peste crema, in cratita caramelizata.
Se baga in cuptor cam 25-30 min. pana se coace blarul (se incearca cu o scobitoare). Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Apoi, se aseaza un platou peste cratita si se rastoarna tortul gata insiropat. Deasupra se orneaza cu frisca si fructe. Eu am pus banane, mandarine si ananas.
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMier Dec 28, 2011 7:13 pm

Placinta cu iaurt
Ingrediente
- un pachet de foi de placinta, 1 l iaurt, 8 oua, 1 can zahar tos (cine vrea mai putinb dulce, poate pune mai putin zahar), 100 g stafide, 4 plicuri zahar vanilat, un varf cutit sare si aprox. 300 -400 g unt (eu am folosit margarina).

Mod de preparare
- se topeste untul si cu o parte din el se unge tava, restul punandu-se intre foi. (eu n-am mai topit margarina, am folosit-o solida).
Intr-un vas se bat ouale cu zaharul si cu sarea, apoi zaharul vanilat, iaurtul si stafidele.
Se desfac foile de placinta si se impart in 3. O parte se pun pe fundul tavii (unse intre ele), apoi o parte din compozitia cu iaurt, iar foi ( a 2-a parte) si restul de compozitie cu iaurt. Deasupra se pune a 3-a parte de foi, unse si la suprafata cu unt si ou. Apoi, se presara zahar tos si se baga la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.
Recunosc, eu n-am pus decat 2 randuri de foi: la fundul tavii si deasupra pirat
Sus In jos
georgiana

georgiana

Numarul mesajelor : 2072
Localizare : valenii de munte/prahova
Joburi/Distractii : hibiscusii
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 19/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMier Dec 28, 2011 7:33 pm

Placinta cu iaurt e tare buna a doua zi cand intra aromele unele in altele si foile nu mai sunt uleioase
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeJoi Dec 29, 2011 3:45 pm

Myo ce stiu eu e ca foile se fac rotunde ca sa incapa intr-o cratita,intr-adevar se face un gen de tort cam de vreo 20 de cm
Strabunica si bunica le insiropau cu sirop de trandafiri in care puneau un strop de esenta de vanilie sau niste coniecel si intre foi faceau un soi de crema din nuca,susan,seminte de canepa,migdale si alune rase si se punea o foaie sedadea cu crema ,se mai punea inca o foie si tot asa pana sus
cred ca se puneau si 30 de foi,ultima era foie
Daca vroiai sa-l faci mai atractiv,il rasturnai pe un platou si il imbracai in crema de cacao,vanile sau fructe
Oricum nu capatai decat cate o feliuta fina cate o data si nu mai mult de 2(dupa masa) pe zi
Prajitura asta nu se face decat de Craciun si oricum nu tine mult
Sunt o groaza de prajituri pe care nu le-am mai mancat de zeci de ani
Mai facea bunica-mea o prajitura evreiasca
o coca gen frantujeasca care se lasa la rece 6-12 ore si apoi se scotea si se faceau niste gogoloaie de nuca si crema si se intindeau pe foaie si iar stateau la rece si dupa aia mai puneai nu stiu ce crema
faceai cam 2 zile la ea
nu stiu reteta dar era buna rau
masa la bunicii mei era plina de bunatatiuri,de la toba,lebea,caltabos,carnati,costita afimata,muschi file,pomana porcului fripturi de vreo 3 soiuri ,sarmale de vreo 3 categorii pana la tot felul de nebunii de prajituri
se faceau si prajituri grele cu creme cu unt sau osanza pana la struele cu mere si gutui
avea bunica-mea o masuta mai inalta(facuta special de bunica-miu) cu 3 eafturi si aia era plina de platouri si fructiere cu prajituri
pt Rev se faceau musia 2 torturi
Si se prelindau familia,prietenii finii,cumatrii si cunostiitele din 25 seara pana pe 8 ianuarie
Daca m-ar pune cineva sa fac atatea prajituri acu cred ca l-as lua la bataie
Noi,copii faceam cornulete(impachetam la ele) fursecuri taiate cu formele,madlene si dadeam pe masina compozitia de biscuiti?(ca sa fiu sincera ,in locul bunica-mii as da afara din bucatarie orice plod;era o galagie si o chiraiala de zile mari;uneori cred ca ne auzea toata strada de cat cantam si chiraiam ;bineinteles ca era si cu imbranceli si cu para si cu plansete ca celalalt nu te lasa sa faci nu stiu ce;probabil ca bunicii mei aveau nervii de otel)
Cu toate astea dulciurile erau bune,noi eram murdari de faina,creme din cap pana in picioare si bineinteles ca nu mai mancam nika la masA
Daca stie cineva vreo reteta apropiata de ce am descris eu ca prajitura aia evreiasca as vrea si eu s-o stiu
Sus In jos
Vernil



Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeVin Dec 30, 2011 8:39 pm

Pentru noaptea de An Nou am facut prajitura cu iaurt a Penelopei, mai ales ca Georgiana a confirmat ca e un desert bun. E comestibila si arata bine, dar am adus ceva schimbari, adica 300 grame stafide, multe esente (rom, vanilie, menta, lamaie) si ceva mai putina grasime. Adca o foaie am uns-o, una nu. Chiar si asa mi s-a parut putintel cam grasa, dar vedem cum se comporta pana maine.
Deci, prajitura nu e doar comestibila, ci buna. Multumesc de reteta, Penelopa.
Penelopa, uite asa o sa fiu mai aproape de tine, cand voi manca din bunaciunea de prajitura, ma voi gandi la tine Very Happy Si, fara sa vrei, vei face acelasi lucru. Asa ca ia sa vedem noi cine mai face prajitura pentru noaptea de An Nou ? In 10 minute se termina prepararea ei, si nici la cuptor nu dureaza mult.
Sus In jos
doinabacau



Numarul mesajelor : 947
Localizare : Bacau
Joburi/Distractii : lectura,odihna activa
Stare de spirit : optimism
Data de inscriere : 20/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeSam Dec 31, 2011 8:35 pm

De cativa ani,fac si eu placinta cu iaurt,dupa o reteta auzita la televizor,la care am adus o mica completare,doar deasupra ultimelor foi...(dupa o reteta de pasca cu smantana,dintr-o revista)
Ingrediientele:

1 l iaurt,lapte batut
9 oua
250 g zahar
arome- rom ,vanilie
sare
foi de placinta (doar 6,pot face a doua placinta,raman inca 6,daca le impachetez bine la loc,apoi pun totul in foaie de aluminiu)

Procedura e la fel de simpla,gata in cateva minute:

se bat 7 oua cu zaharul si un praf de sare,se adauga iaurtul si mirodeniile
pun hartie de copt,in tava aragazului,sa depaseasca marginea
se pun doua foi,jumatate din compozitie,alte doua foi si restul compozitiei,iar deasupra
ultimele doua foi.
Acum,intr-un castron,bat bine cele doua oua,sau numai galbenusurile,cu 3-4 vanilii si o lingura,doua de smantana, si intind pe suprafata placintei.
Restul il stiti ,deja...e delicioasa,usor de facut si nu se invecheste niciodata!

Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeDum Ian 01, 2012 10:40 am

Buna ideea ta, Doinabacau! Wink O pun si eu in aplicare, mai ales ca aceasta "prajitura" este adorat de sotul meu. Este prima oara cand il vad mancand cu placere o prajitura. Twisted Evil
Sus In jos
doinabacau



Numarul mesajelor : 947
Localizare : Bacau
Joburi/Distractii : lectura,odihna activa
Stare de spirit : optimism
Data de inscriere : 20/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeDum Ian 01, 2012 4:04 pm

Si la noi,mananca toata lumea,cu placere!
Se recomanda sa se intepe suprafata,din loc in loc,dar nu e obligatoriu...Cand am facut prima data si am deschis usa cuptorului,era de trei ori mai inalta decat ramane,atunci cand e coapta,iar gustul mi-a amintit de o branza scoapta doar cat sa se adune,deasupra zerului.
La tara avem un vecin care ne aduce lapte cu galeata,si am invatat sa fac branza cu smantana,iese extrem de buna,cand se incalzeste doar,laptele prins,pe plita cu foc moale!
Sus In jos
Vernil



Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeDum Ian 01, 2012 4:25 pm

Va rog, stie cineva o reteta de tort diplomat ? Dar una incercata, nu de pe net. Acum, ca m-am linistit in privinta cainelui meu, vreau sa fac un tort diplomat pentru ziua de Sf.Ion.
Sus In jos
doinabacau



Numarul mesajelor : 947
Localizare : Bacau
Joburi/Distractii : lectura,odihna activa
Stare de spirit : optimism
Data de inscriere : 20/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeDum Ian 01, 2012 5:37 pm

Parca am vazut in pagina lui lety,pe sunphoto,Vernil ,cred ca poti incerca,cu incredere!
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3539
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeDum Ian 01, 2012 7:50 pm

facui si io reteta de la Gabriela si iesii buna
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeLun Ian 02, 2012 1:02 am

Cred ca dupa sf Ioan o sa cantaresc cam 1 tona............ma si vad pe post de balena
Am facut cremsnit si tort diplomat (facut dupa carte),tiramisu si negrese
Merele infofolite insa au avut cel mai mare succes
Din pacate mai mult de 10 mere la o tura nu poti face
Prefer sa fac o tura mica si sa mai fac alta data
Cu gref inca n-am incercat
Stie cineva o reteta de gogosi,dar nu de alea cu aluat de cozonac
Sa se faca repede,sa nu fie foarte multe si sa fie bune.eventual cu umplutura(crema ,fructe)
Sus In jos
doinabacau



Numarul mesajelor : 947
Localizare : Bacau
Joburi/Distractii : lectura,odihna activa
Stare de spirit : optimism
Data de inscriere : 20/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeLun Ian 02, 2012 3:36 pm

Eu fac gogosi cu branza de vaci...

1/2 Kg branza de vaci,proaspata,bine framantata,pana devine ca o pasta
1 l lapte batut
6 oua
sare,zahar,arome, dupa gust
1 plic si 1/2,praf de copt ,stins
1 kg faina,aproximativ

Se amesteca bine ,toate ingredientele si se adauga faina la urma,astfel incat,compozitia sa aibe consistenta unei smantani groase si se toarna cu lingura,intr-un vas larg,cu ulei fierbinte.
Daca sunt mai putin dulci,se pudreaza cu zahar.
Sunt moi si gustoase,bune si reci.
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMar Ian 03, 2012 9:47 pm

Si branza si lapte batut?
Iti ies cam un lighean de gogosi ,Doina?
As putea sa reduc proportional cantitatile?
Noi suntem putini si n-as vrea sa hranesc tot satul
Multumesc mult pt reteta ,o s-o fac
Mai in tolba si alte retete?
De exemplu de papanasi cu branza?
Nu de aia cu aluat de cozonac
Cred ca se faceau cu branza de vaci,gris si cartofi
Avea bunica-mea niste retete super
Nu stiu ce s-a intamplat cu retetarul ei si de aia intreb
Papanasii de care spun eu se pot face si fierti si prajiti in tigaie
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMar Ian 03, 2012 9:48 pm

PS prajitura aia de Craciun cu foietaj se numeste Pelincile Domnului sau Julfa(mi-am scurmat amintirile si a am gasit numele)
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMier Ian 04, 2012 8:15 am

o reteta de diplomat pot sa-ti dau eu ca tocmai am facut si a iesit foarte buna si pentru ca am trei Ioni in casa vor sa le fac si de Sf.Ion.
1 galetica de iaurt de 900g
frisca pentru ornat
1 cutie compot de ananas
esenta vanilie
3 plicuri gelatina Dr.Oetkher
zahar dupa gust
piscoturi de sampanie din comert(de 5 lei)( acum vreau sa-l fac cu pandispan)
o mana de stafide
Pentru ca iaurtul este foarte dulce si cremos am renuntat sa mai folosesc la compozitie si frisca
am amestecat iaurtul cu zahar (dupa gust),cu esenta de vanilie, pana s-a topit zaharul si am pus apoi cele 3 gelatine pe care le-am dizolvat in putina apa rece cu zahar pe care le-am pus putin pe foc pana la dizolvare totala (sa nu le clocotiti).Apoi le-am pus si pe ele in compozitie.
Am luat 2 tavi de chec si le-am tapetat cu folie din aceea gen celofan si am pus piscoturi pe fundul lor,pe care le-am stropit cu zeama de la compot, am pus deasupra o parte din compozitie, am presarat bucati de ananas ,stafide, apoi am mai pus niste piscoturi si am turnat restul de compozitie si am presarat restul de fructe.
Sa nu te sperii daca piscoturile se mai ridica pentru ca arata bine in compozitie.Am pus tavile in frigider pana a doua zi. Dupa o zi le rastorni pe platou, tava ,ce ai tu, am vazut ca se pot face si in forme rotunde, si le-am ornat cu frisca si eu am avut niste fructe de kivi.
A fost foarte bun si singura prajitura din care n-a mai ramas nimic.

In reteta de diplomat iaurtul se amesteca si cu o cantitate de frisca de 400g dar eu vazand ca iaurul nu este acru am considerat ca nu e necesar sa mai pun frisca si a iesit foarte bun.Cui ii place se mai pot pune in compozitie bucatele de coaja de portocala fierte in putin sirop de zahar dar la copii mei nu le place coaja de portocala si lamaie.
Sus In jos
doinabacau



Numarul mesajelor : 947
Localizare : Bacau
Joburi/Distractii : lectura,odihna activa
Stare de spirit : optimism
Data de inscriere : 20/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMier Ian 04, 2012 1:01 pm

Si branza si lapte batut, Tink,am aflat reteta asta acum vreo treizeci de ani,de la o ardeleanca,care lucra la Bacau! Cat au fost fetele mici,am facut-o mereu,dar secretul l-am aflat singura,in privinta cantitatilor... Daca punem prea multa branza,absoarbe ulei si nu sunt prea gustoase,gogosile!
Sigur ca poti micsora cantitatile!


Iar papanasi...,am facut extrem de rar,tot bunica facea! Am totusi,o reteta...

400 gr faina
3 oua
100gr apa
200 gr branza de vaci
smantana,optional
marar verde
sare,mirodenii
Se face o coca din 2 oua,faina si apa,intindem turta si facem patrate de 8-10cm.
Separat,amestecam branza cu oul ramas si cu marar si impartim compozitia,cu lingurita,pe patratele formate,le pliem in triunghi,apasand bine marginile si le dam drumul in apa in care am pus un pic de sare si acum fierbe. Cand se ridica la suprafata,sunt gata si se pot servi cu smantana ,sau fara...
Se pot face si cu zahar...
Sus In jos
doinabacau



Numarul mesajelor : 947
Localizare : Bacau
Joburi/Distractii : lectura,odihna activa
Stare de spirit : optimism
Data de inscriere : 20/03/2011

[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitimeMier Ian 04, 2012 1:03 pm

A,turtele de craciun,simbolizeaza scutecele,pelincile Domnului...
Sus In jos
Continut sponsorizat




[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]   [b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b] - Pagina 6 Icon_minitime

Sus In jos
 
[b]Prăjituri, aperitive, pizze şi alte chestii[/b]
Sus 
Pagina 6 din 14Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 14  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: D-ale gurii :: Pofta buna !-
Mergi direct la: